Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Головний офтальмолог Луганська відкрила в Полтаві власну клініку і лікує військових

Головний офтальмолог Луганська відкрила в Полтаві власну клініку і лікує військових

1

Олексій Онасенко та Тетяна Д’яконова родина лікарів з Луганська. Коли почалися обстріли вони  втратила й будинок,  і роботу. Але зуміли почати все спочатку та ще й допомагають іншим. Тетяна Д’яконова лікар з 25 річним стажем.  В Луганську очолювала міський офтальмологічний центр. Переїхавши до Полтави  пішла працювати до обласної лікарні, а згодом чоловік та дружина відкрили власну клініку, де безкоштовно лікують військових. У цьому їм допомогли інвестори.

2

«Коли ми переїхали до Полтави то зрозуміли, що не можна сидіти склавши руки. І ми 7 березня відкрили клініку. Потроху розвиваємося. Є пацієнти», – сказала Тетяна.

У клініці оперують катаракту, глаукому, є лазерні та косметичні маніпуляції. Допомагає й  кафедра офтальмології Полтавської медичної стоматологічної академії.  Військових тут лікують безкоштовно.

Денис родом з Донецька. Хлопець отримав поранення під аеропортом і відтоді в нього почалися проблеми зі здоров’ям.

«У мене є певні порушення, почала боліти голова. Від волонтерів дізнався про клініку. Вирішив обстежитися», – сказав Денис.

22

За роки роботи  Тетяна повернула зір майже двадцятьом тисячам пацієнтів, серед яких і мати загиблого бійця Валерія Боняківського. Марія Карпівна розповідає, не вірила, що знову буде бачити. Після загибелі сина один-на один залишилася зі своїми проблемами. Втратила зір на одне око. Тиждень тому її прооперували. Жінка не вірила, що поверне зір

«Тут дуже гарне ставлення лікарів. І це не тільки до мене. Мені коли зняли пов’язку, я не тямила радості від того, що бачу.

Тетяна та Олексій кажуть труднощі обходять їх стороною. Допомагатимуть військовим доки вистачить сил, ну до перемоги так це точно!

23

 

Перейти до вмісту