Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

До 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму 1991 року

До 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму 1991 року

753935_800

1 грудня 1991 року український народ на Всеукраїнському референдумі закріпив історичне рішення — Акт проголошення незалежності України.

На референдум було винесено одне питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?». Текст Акту, ухваленого позачерговою сесією Верховної Ради УРСР 24 серпня 1991 року, яким проголошувалося створення самостійної держави — України, було наведено у виборчому бюлетені.

Понад 90 відсотків громадян, які взяли участь у референдумі, підтвердили рішення парламенту. Акт проголошення незалежності України підтримали всі 27 адміністративних регіонів України: 24 області, 1 автономна республіка та 2 міста зі спеціальним статусом.

Результат референдуму мав величезне значення: після нього Україну як незалежну державу визнали більше 100 країн світу.

25 років тому ми консолідувалися навколо ідеї української державності, довели світові і, перш за все, собі, що ми — народ, який прагне творити власну долю на власній землі. Нині, як і тоді, маємо бути єдиними в наших прагненнях та діях. Адже тільки так ми зможемо побудувати вільну, демократичну, сильну, економічно і духовно багату державу — Україну.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації

Перейти до вмісту