Ви тут:
Суспільство 

З веб-конференції першого заступника начальника Полтавської митниці ДФС Василя Воронько

У рамках інформаційно роз’яснювальної компанії на актуальні запитання відповідав під час Інтернет – конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” перший заступник начальника Полтавської митниці ДФС Василь Воронько.

foto-014Які дії необхідно вчинити громадянину у разі неможливості своєчасного вивезення транспортного засобу з території України у зв’язку із поломкою/аварією?

У разі неможливості своєчасного вивезення за межі митної території України транспортного засобу, який був ввезений у митному режимі транзит або тимчасового ввезення, особі яка безпосередньо здійснювала ввезення такого транспортного засобу на територію України до закінчення строку ввезення необхідно звернутися до митниці, в зоні діяльності якої перебуває транспортний засіб із письмовою заявою. Заява повинна містити відомості щодо транспортного засобу, а також інформацію про час, місце, обставини та наслідки аварії чи дії непереборної сили.

До заяви обов’язково долучаються копії документів, які підтверджують факт аварії чи непереборної сили.

Скажіть, будь ласка, чи можливо отримати статус уповноваженого/схваленого експортера в Полтавській митниці ДФС?

Так. Статус уповноваженого/схваленого експортера надається Полтавською митницею ДФС безпосередньо на товари, як власного виробництва, так і закуплені на території України, що експортуються до держав Європейського Союзу, протягом 30 календарних днів, відповідно до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, ратифікованої Законом України від 16 вересня 2014 року № 1678-VI.

Представників підприємств, що здійснюють експортні операції до країн ЄС, чекаємо в управлінні адміністрування митних платежів Полтавської митниці ДФС за адресою: м. Полтава, вул. Анатолія Кукоби, 28, тел. (0532) 57-27-25.

Я громадянин України, проживаю у Миргороді. Прошу повідомити, яку кількість валюти можна ввезти в Україну?

Фізична особа – резидент, тобто громадянин України, може ввозити в Україну без письмового декларування готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро.

Якщо ж готівка перевищує в еквіваленті 10000 євро, необхідно письмово задекларувати її митному органу в повному обсязі та подати документи, які підтверджують зняття її з рахунків банківських установ, але виключно та ту суму, що перевищує в еквіваленті 10000 євро.

Я мешканець м. Хорол, Полтавської області. Хочу з’ясувати, чи дійсно з серпня 2016 року громадяни мають можливість ввезти в Україну вживаний транспортний засіб по зменшеним ставкам акцизу?

Дійсно це так. З 1 серпня поточного 2016 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів» № 1389-VIII від 31 травня 2016 року.

Під дію даного закону підпадають вживані легкові автомобілі, які були виготовлені з 10.01.2010 року, крім тих, що мають походження з країни, визнаної державою-окупантом та/або державою-агресором, або ввезених з території такої держави чи окупованої території України.

Полтавською митницею ДФС вже проведено митне оформлення 70-ти транспортних засобів, які підпадають під дію даного Закону.

Чи звільняються від оподаткування при ввезенні в України речі спадщини?

Дійсно, це так. При ввезенні на митну територію України громадянами звільняються від оподаткування митними платежами товари, що входять до складу спадщини за кордоном, відкритої за межами України на користь резидента (у тому числі в кількості однієї одиниці за кожною товарною позицією 8702, 8703, 8711 згідно з УКТЗЕД), у разі підтвердження її складу органами, що вчиняють нотаріальні дії у країні її відкриття. Зазначене підтвердження підлягає засвідченню або легалізації у відповідній закордонній консульській установі України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України.

Перейти до вмісту