Ви тут:
Комуналка Оголошення Полтавщина Суспільство 

З 1 жовтня зросли тарифи КП “Полтававодоканал”

jhome119

З 1 жовтня зросли тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це повідомляють на офіційному сайті КП ПОР «Полтававодоканал».

Відтепер, згідно до Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 1413 від 11.08.2016 року затвердили КП ПОР «Полтававодоканал»:

тарифи на централізоване водопостачання у розмірі 6,46 грн/м3 (без ПДВ);

тарифи на централізоване водовідведення у розмірі 5,04 грн/м3 (без ПДВ).

ПДВ до тарифів нараховується окремо при визначенні вартості спожитих послуг.

Вказані тарифи застосовуватимуся для всіх споживачів, крім споживачів багатоквартирного житлового сектору, для яких тарифи встановлені окремо – Постановою НКРЕКП № 1414 від 11.08.2016 року.

Основними факторами, що вплинули на збільшення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення – збільшення вартості всіх ресурсів, що використовує КП «Полтававодоканал» на виробництво послуг. А саме підвищення цін:

– на 64,5% – електроенергію;

– на 18% – паливно-мастильні матеріали;

– на 53% – будівельні матеріали;

– на 40,6% – газ природний.

Також вплинуло збільшення інших виробничних витрат: в 2 рази підвищився податок на землю та на 76% оренда землі; на 18% – рентні платежі за користування надрами; на 18,1% підвищився мінімальний рівень заробітної плати; на 45% збільшилася вартість виробничних послуг сторонніх організацій.

Зростання експлуатаційних витрат призвело до збільшення фактичної собівартості комунальних послуг: на 32,6%з централізованого водопостачання та на 29,2% з центрального водовідведення.

Перейти до вмісту