Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лубнах відзначили 425 років магдебурзького права

У Лубнах відзначили 425 років магдебурзького права

1IMG_6949

425 років тому Лубни, першим із сучасних міст Полтавщини, отримали магдебурзьке право. Це сприяло становленню як міста, розвитку в ньому ремесел і торгівлі, заклало основи міського самоврядування. З нагоди цього у міській бібліотеці для дорослих відбувся круглий стіл, присвячений цій темі, повідомили у Лубенській міській раді.

Доповідь про становлення магдебурзького права в Лубнах підготував вчитель історії Лубенської ЗШ №2 Олександр Карпенко. Справжньою подорожжю в історичне минуле міста була  розповідь методиста Лубенського міського дитячо-юнацького клубу спортивного орієнтування і туризму «Валтекс» Миколи Полонського про план О.І.Рігельмана 1746 року як джерело історичних знань про місцевість Лубен ХУІІ-ХУІІІ ст.

У роботі круглого столу взяли участь і полтавські науковці. Старший науковий співробітник Полтавського краєзнавчого музею Віталій Яремченко розповів про правові норми в судовій практиці міст Полтавщини ХУІІІ-ХУІІІ ст., а завідуючий відділом Центру охорони та досліджень пам’яток археології Управління культури Полтавської облдержадміністрації Костянтин Мироненко – про археологічні реалії у вивченні Лубенської полкової фортеці.

1IMG_6944

1IMG_6945

Перейти до вмісту