Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Кобеляках почали боротьбу з аварійними деревами

DSCN3110

Під головуванням Володимира Кішінського відбулося спільне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради та постійної комісії районної ради з питань аграрної політики, земельних відносин, екології та раціонального природокористування за участю виконуючої обов’язків голови райдержадміністрації Жанни Шевцової, заступника голови районної ради Оксани Гордійко, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій.

Про тимчасовий порядок видалення дерев та кущів за межами населених пунктів на території Кобеляцького району мову вів голова районної ради Володимир Кішінський. Він загострив увагу на тому, що до ввіреної йому установи надійшли листи від ПАТ «Полтаваобленерго» та Кобеляцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» щодо збільшення у поточному році кількості аварійних відключень у електромережах через пошкодження повітряних ліній зеленими насадженнями, що ростуть в охоронних зонах ліній електропередач. Від своєчасності та повноти робіт з розчищення зелених насаджень залежить якість електропостачання споживачам та безпека жителів Кобеляцького району. Без підтримки органів місцевого самоврядування ефективно вирішити дане питання складно.

DSCN3101

– З енергетиками району дійшли до думки, що необхідно затвердити тимчасовий порядок видалення дерев та кущів за межами населених пунктів на території Кобеляцького району. Ним передбачено, що видалення зелених насаджень здійснюватиметься за актом обстеження комісії Кобеляцької районної державної адміністрації на підставі лісорубного квитка або ордера та договору про надання послуг з видалення зелених насаджень виконавцем послуг, який укладатиметься між райдержадміністрацією та останнім. Виконавцем послуг може виступати юридична або фізична особа-підприємець. Договором передбачено, що отримані в результаті видалення насадження дрова переходять у власність виконавця в рахунок сплати за виконаний об’єм робіт. Ділова деревина переробляється та реалізовується виконавцем на його розсуд, 3 відсотки коштів від реалізації передається у власність територіальної громади для вирішення соціально-побутових питань,- відзначив очільник району.

Наразі, на пропозицію голови районної ради, Координаційною радою вирішено проект тимчасового порядку видалення дерев та кущів за межами населених пунктів на території Кобеляцького району внести на розгляд чергового пленарного засідання сесії районної ради.

Про додаткові заходи щодо чергового призову громадян району на строкову військову службу до Збройних Сил України восени 2016 року говорив провідний спеціаліст відділу забезпечення призову Кобеляцького районного військового комісаріату Олег Колісник. За його словами, відповідно до законодавства проводиться черговий призов юнаків 1990 – 1996 років народження до лав Збройних Сил України. В Кобеляцькому районі райвійськкоматом складено графіки прибуття призовників до призивної комісії, проведено оповіщення юнаків. Викликалось 323 чоловіки, прибуло – 143. Відповідно до планових завдань необхідно відправити на строкову військову службу 22 юнака. На даний час зараховано для відправлення 19, що складає 86 відсотків. Низька явка призовників пояснюється тим, що батьки бояться, що їхніх синів направлять у зону проведення антитерористичної операції, хоча відповідно до законодавства військовослужбовців строкової служби в зону АТО не відправлятимуть.

Доповідач наголосив, що найгірший стан по неявці громадян на призовну дільницю по Світлогірській сільській та Білицькій селищній радах. У Григоро-Бригадирівській сільській раді оповіщення взагалі не проводилось. Підкреслив, що районним військовим комісаріатом спільно з райдержадміністрацією складено графік проведення оповіщення призовників в сільських, селищній радах, який буде доведено до керівників територіальних громад району.

Аналіз оперативно-службової діяльності Кобеляцького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Полтавській області за 9 місяців 2016 року провів виконуючий обов’язки начальника Кобеляцького відділу поліції Юрій Стеценко. Він, зокрема, повідомив, що протягом звітного періоду до чергової частини відділу поліції надійшло 3910 заяв і повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень та інших подій. З них 685 було передано до єдиного реєстру досудового розслідування з відкриттям кримінальних проваджень. На профілактичному обліку перебуває 249 осіб. Також звернувся до очільників територіальних громад з проханням винайти можливість встановити камери зовнішнього відеоспостереження автодоріг на в’їздах (виїздах) населених пунктів району. По місту Кобеляки функціонує 13 камер відеоспостереження.

Питання призначення і перепризначення житлових субсидій в опалювальний період 2016 – 2017 років (з уповноваженими сільських, селищної рад) висвітлила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Зоя Петренко.

У «різному» інформацію про необхідність встановлення пандусів для інвалідів в закладах населених пунктів району озвучила начальник відділу житлово-комунального господарства, інфраструктури, будівництва, містобудування та архітектури райдержадміністрації – головний архітектор району Наталія Фещенко.

Голова районної ради Володимир Кішінський проінформував, що    Кременчуцькою об’єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Державної фіскальної служби у Полтавській області проведено аналіз нарахування, сплати та динаміки зменшення боргу по земельному податку з фізичних осіб як в цілому по району, так і в розрізі органів місцевого самоврядування. Станом на 1 жовтня поточного року борг по земельному податку з фізичних осіб становив 227,4 тис. грн., або 19,2 відсотки від нарахованої суми податку на поточний рік. Найкраще організовано роботу по забезпеченню своєчасного надходження земельного податку з фізичних осіб по Дашківській, Іванівській, Канавській, Лучківській, Озерянській, Підгорянській, Радянській сільських радах, по яких рівень боргу становить від 2,2 до 7 відсотків від нарахованої суми податку. Критична ситуація зі сплати земельного податку склалася по Марківській, Орлицькій та Світлогірській сільських радах, по яких рівень боргу становить 56,7, 49,5 та 46,5 відсотків від нарахованої суми податку відповідно.

За результатами обговорення питань порядку денного спільного засідання прийнято відповідні рішення.

 

Перейти до вмісту