Ви тут:
Відео Головне Кримінал Полтавщина прес-конференція Суспільство ТОП-новина 

Полтавці добровільно здали близько 70 одиниць зброї та 600 боєприпасів, – Альошкін (ФОТО, ВІДЕО)

IMG_2504

З 1 до 31 жовтня на Полтавщині триває місячник добровільної здачі збої. Про перші результати розповів під час прес-конференції заступник начальника Головного управління Національної поліції у Полтавській області Сергій Альошкін.

IMG_2490

“Так, із початку місяця полтавці добровільно здали 68 одиниць зброї, серед яких нарізної армійських зразків — 23, нарізної мисливської — 8, гладкоствольної мисливської — 31, холодної — 4, саморобної — 1. А також — близько 600 боєприпасів, 22 спецзасоби, 1 кг вибухових речовин та 1 гранату”, – поінформував Сергій Альошкін.

Він наголосив, що з кожним місячником кількість зброї, яку добровільно приносять до відділів поліції громадяни, збільшується. Це, переважно, та зброя, що перебуває у незаконному володінні.

“Усі громадяни, які під час місячника добровільно здали зброю, автоматично звільняються від кримінальної відповідальності. Згідно Кримінального кодексу, за незаконне володіння зброєю — від 2 до 5 років позбавлення волі”, – наголосив заступник начальника ГУ НП у Полтавській області.

Також Сергій Альошкін додав, що у рамках місячника можна здати зброю до правоохоронних органів, а згодом зареєструвати її та повернути назад у власність.

“Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав зброю до Національної поліції — мисливську вогнепальну, холодну, газову, то в майбутньому після оформлення відповідних документів він може зареєструвати цю збою в особисту власність і використовувати на законних підставах”, – зазначив він.

Перейти до вмісту