Ви тут:
Головне Кримінал Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині викрито групу “чорних” лісорубів. Збитки сягають одного мільйона гривень

На Полтавщині викрито групу “чорних” лісорубів. Збитки сягають одного мільйона гривень

PM217image003

Незаконно вирубана деревина доставлялась на приватну пилораму. За попередніми підрахунками, сума збитків сягає мільйон гривень.

Як повідомляють полтавські правоохоронці, під час проведення профілактичних заходів щодо дотримання законодавства у лісовій сфері оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Полтавській області ДЗЕ Нацполіції викрили групу осіб, яка займалась незаконною порубкою дерев.

PM273image002

До її складу входили старший майстер лісу, директор та працівники пилорами.

Порубка дерев здійснювалась в лісових масивах Полтавського району та вподальшому доставлялась до пилорами. Деревина оброблялась та реалізовувалась.

PM489image005

Для створення уяви легальності порубки старший майстер лісу прикріплював на колоди чіпи без зазначення інформації у базі даних. Після доставки деревини до пилорами чіпи знімалися.

Працівники УЗЕ та слідства поліції затримали учасників групи під час доставки чергової партії деревини.

PM287image006

За попередніми даними, сума завданих державі сягає одного мільйона гривень.

Слідчим відділом обласної поліції відкрито кримінальне провадження за статтею 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, що на даний час в Україні проходять масштабні загальнодержавні профілактичні заходи. Департамент, в межах своїх повноважень, проводить комплекс превентивних та практичних заходів щодо захисту інтересів держави та збереження лісового фонду.

Нагадаємо, як заявив Тарас Кутовий – Мінагрополітики оголосило війну “чорним” лісорубам. В Україні впроваджуються нові правила санітарних рубок лісів.

Перейти до вмісту