Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Керівництво Полтавської митниці ДФС розставило «Акценти» роботи в ефірі телеканалу «Лтава»

Керівництво Полтавської митниці ДФС розставило «Акценти» роботи в ефірі телеканалу «Лтава»

Ефир Остапчука Лтава_25102016 017

В ефірі обласного телебачення «Лтава» неабияку популярність серед глядачів має суспільно-політична програма «Акценти», творча команда якої вже тривалий час реагує на актуальні теми сьогодення та значущі події у житті області. Цього разу автори програми, відреагувавши на актуальні інформаційні запити полтавської телеаудиторії, запросили до студії в.о. начальника Полтавської митниці ДФС Валерія Остапчука.

Спілкуючись із ведучою програми Валерій Васильович розставив акценти в роботі Полтавської митниці ДФС на сьогодні, відзначивши, що одним із першочергових завдань для Полтавської митниці ДФС є ритмічне та якісне наповнення державного бюджету України. Зокрема, в результаті роботи полтавських митників з початку 2016 року до Державного бюджету України перераховано 2 млрд. 390 млн.грн. Тобто, середньомісячні надходження до державного бюджету в січні-вересні 2016 року становили 265,6 млн.грн. Отже, щоденно до бюджету спрямовується понад 10 млн.грн. Також очільник Полтавської митниці ДФС звернув увагу глядачів, що на сьогоднішній день митниками успішно використовується система електронного декларування товарів, яка становить майже 100% від загальної кількості оформлених митних декларацій. Середньостатистичний час митного оформлення експортно-імпортних митних декларацій по митниці триває близько 1-ї години.

Також під час програми автор та гість студії обговорили у прямому ефірі ряд інших питань, серед яких були такі останні новини в роботі митниці, як: запровадження в Україні інституту уповноваженого економічного оператора, впровадження системи «Єдиного вікна», розвиток автоматизованої системи аналізу та управління ризиками, здійснення фото- та відео фіксації на митницях, тощо.

Головне управління ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту