Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Активістки закликають полтавок обстежитися на рак молочної залози

Активістки закликають полтавок обстежитися на рак молочної залози

Соціальна реклама до Дня запобігання раку молочної залози

Представниці Інституту аналітики та адвокації взяли участь в акції «Вчасна діагностика — це життя», присвяченій Всесвітньому дню запобігання раку молочної залози. Вісім активісток пройшли обстеження і на facebook-сторінках закликали полтавок зробити теж саме.

Найпоширенішим онкологічним захворюванням серед жінок є рак молочної залози. Щорічно в Україні фіксують 16000 випадків. За останній рік на облік у Полтавський онкологічного обласного диспансеру стали 350 жінок. Взагалі таких жінок на Полтавщині понад 5000.

Мамограф

“Кожна третя жінка звертається за допомогою до лікаря, коли вже надто пізно — на 3-4 стадії, — пояснює представниця організації Наталія Котько. — Тому ми спробували закликати полтавок пройти обстеження у мамолога, навіть якщо у них немає скарг на стан здоров’я”.

За словами головного лікаря Полтавського обласного онкодиспансеру Ореста Вовка, щорічно в області від раку молочної залози помирає близько 300 жінок.

Безкоштовно пройти обстеження молочної залози зможе кожна жінка в Полтавському обласному клінічному онкологічному диспансері з 20 по 28 жовтня у 1 і 14 кабінеті.

Катерина Кролевська

На фото зображений рентген-знімок молочної залози з раком

Перейти до вмісту