Ви тут:
Головне Культура Полтавщина Суспільство 

До 125-річчя Полтавського краєзнавчого музею презентували ювілейний поштовий конверт (ФОТО)

До 125-річчя Полтавського краєзнавчого музею презентували ювілейний поштовий конверт (ФОТО)

DSC_0473

У Полтавському краєзнавчому музеї відбулося спецпогашення ювілейного поштового конверту “125 років. Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського”.

DSC_0425

“Ми розпочинаємо святкування 125-річчя краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. Відкриваємо музейну платформу, де покажемо наш заклад у традиціях та інноваціях. До речі, на державному рівні визнано Полтавський краєзнавчий музей одним із найстаріших, який має чимало унікальних експозицій. Сьогодні презентуємо не лише ювілейний конверт, а й поштову марку”, – наголосила директор музею Катерина Фесик.

Автором ескізу є завідувач науково-дослідного відділу реставрації Полтавського краєзнавчого музею Валерій Побоков.

DSC_0426

“Над ескізом працював не так довго. Головне, розробити концепцію. За три дні виконав макет, а ось ідею шукав довго. Часто прогулювався музеєм, шукаючи той особливий експонат, доки не зрозумів, що це ж і є сама будівля”, – додав художник-експозиціонер.

Ювілейний конверт підготували спільно з УДППЗ “Укрпошта”.

DSC_0411

“Церемонія спецпогашення буде відбуватися художнього не маркованого конверта спеціальним штемпелем, який буде діяти лише сьогодні. Також з нагоди цього свята випустили власну марку, на якій зображений Полтавський краєзнавчий музей”, – розповіла в.о. директора Полтавської дирекції УДППЗ “Укрпошта” Людмила Сушко.

DSC_0468

Право на урочисте спецпогашення надали директорові Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Катерині Фесик, заступнику начальника Управління культури ОДА Валентині Вождаєнко та в.о. директора Полтавської дирекції УДППЗ “Укрпошта” Людмилі Сушко.

Ювілейний конверт з унікальним відбитком буде зберігатися у фондах музею та стане цікавим екземпляром у колекції філателістів.

DSC_0437

DSC_0443

DSC_0453

DSC_0487

DSC_0508

DSC_0446

DSC_0434

DSC_0512

DSC_0435   DSC_0523

DSC_0494

Перейти до вмісту