Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина Фотогалерея 

Жваві обговорення децентралізації, нагородження спортсменів з інвалідністю та визнання бійців АТО: Х сесія Полтавської обласної ради (ФОТО)

DSC_0087

Учора дещо із запізненням розпочалось пленарне засідання Х сесії Полтавської обласної ради. На порядку денному — 43 питання. Участь взяли голова ОДА Валерій Головко та народний депутат України Руслан Богдан. Також були очільники обласних рад з Івано-Франківщини, Закарпаття Олександр Сич та Михайло Рівіс й народний депутат України з Луганщини Сергій Шахов.

На момент відкриття засідання сесії зареєструвались 64 депутати. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полтавця-учасника АТО Олександра Гончарова.

DSC_0144

На початку роботи голова обласної ради Олександр Біленький та голова ОДА Валерій Головко привітали спортсменів з інвалідністю з перемогою на ХІ Відкритій всеукраїнській спартакіаді з рекреаційних видів спорту серед людей з особливими потребами. Кубок отримав капітан команди Сергій Гнилосир. Кращі спортсмени нагороджені грамотами обласної ради: Олексій Пушкарь посів І місце з баскетболу, Сергій Гнилосир – ІІІ місце у змаганнях зі стрільби, а Наталія Герасименко здобула дві медалі – за І місце у баскетболі та ІІІ місце у грі бочче.

DSC_0003

Після, депутатський корпус перейшов до розгляду питань порядку денного, громадські активісти кілька разів намагалися заблокувати трибуну. Зокрема населення села Бондарі Кременчуцького району виступало проти об’єднання у Новогалещинську ОТГ. Та все ж таки ухвалили рішення щодо зміни Перспективного плану розвитку формування територій громад Полтавщини, зокрема внесли до Плану 2 об’єднані громади — Новогалещинську та Великосорочинську.

Також депутатський корпус підтримав рішення про внесення показників до обласного бюджету на 2016 рік, про “Агенцію розвитку Полтавської області”. Із другої спроби так і не вдалося заступнику гендиректора ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” Олександрові Олексенку переконати обранців, аби вони надали дозвіл на отримання кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку.

DSC_0654

Під час сесії ухвалили низку звернень до Верховної Ради, Кабміну та Президента України, зокрема щодо доопрацювання проекту ЗУ “Про внутрішній водний транспорт”, про встановлення тимчасового мораторію на введення з 1 липня 2016 року в дію цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, віднесення селища Решетилівка до категорії міст районного значення та про визнання бійців-добровольців, які брали участь в АТО.

До речі, одне із резонансних питань — про висловлення недовіри голові Полтавської ОДА — депутати зняли з порядку денного.

Загалом, як підсумував голова обласної ради Олександр Біленький, “атмосфера у сесійній залі – робоча, конструктивно вирішували усі питання порядку денного. Рішення ухвалювали більшість депутатів”.

DSC_0100

DSC_0093

DSC_0021

DSC_0005

DSC_0657

DSC_0645

DSC_0632

DSC_0022

DSC_0111

DSC_0155

DSC_0161

DSC_0168

DSC_0171

DSC_0072

DSC_0001

DSC_0018

DSC_0026

DSC_0070

Перейти до вмісту