Ви тут:
Відео Головне Конференції Полтавщина прес-конференція прес-онлайн-конференція Суспільство ТОП-новина 

“Нині на Полтавщині — понад 18 тисяч безробітних”, – Катерина Клавдієва (ВІДЕО)

DSC_0449

Нині на Полтавщині на обліку в Центрах зайнятості перебуває 18,8 тисяч осіб, тобто кожен 50 полтавець не може знайти роботу. Серед них — 1500 учасників АТО, понад 3 тисячі – приїхали з інших областей, близько 1 тисячі людей з інвалідністю. Про це повідомила під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.

Вона розповіла про регіональний ринок праці на Полтавщині, зокрема про фактори впливу, тенденції та перспективи розвитку.

“Зараз рівень безробіття на Полтавщині зменшився до 2 %, у цей період минулого року був 2,5 %. Це, насамперед, пов’язано із тим, що в області є робочі місця. За перше півріччя цього року кількість безробітних зменшилась, проте побільшало заяв від роботодавців. Нині — 27 тисяч вакансій. Окрім того, майже стільки ж вільних робочих місць маємо, які не занесені у базу даних”, – розповіла Катерина Клавдієва.

Сьогодні досить таки високий рівень нелегальної зайнятості, наголосила директор Обласного центру зайнятості.

“На Полтавщині легально працюють понад 382 тисячі осіб, у неформальній зайнятості — 180 тисяч. Нині, ті, хто втратили роботу, звертаються до центрів зайнятості майже 100-відсотково”, – наголосила вона.

Також Катерина Клавдієва зазначила, що нині Полтавщина є донором кадрів для інших областей та плацдармом для працевлаштування закордоном.

Під час прес-конференції директор Обласного центру зайнятості поінформувала, що кількість вакансій збільшилась на 5,2 тисячі, а це — майже 20 %. Так, станом на 1 вересня цього року кількість актуальних вакансій становить 2,3 тисячі одиниць.

“Сьогодні маємо незадоволену потребу роботодавців. Підбираємо робочі кадри з інших районів. Кременчуцький колісний завод, Крюківський вагонобудівний завод, Комсомольський гірничо-збагачувальний комбінат та інші підприємства потребують висококваліфікованих фахівців. Роботодавці готові надати житло чи компенсувати певні витрати на нього”, – наголосила вона.

Зараз в області є велика потреба й в робітничих професіях, зокрема жіночих — швачка, кухар, молодша сестра, продавець, чоловічих — електрогазозварювальник, токар, слюсар.

Найбільша кількість учасників АТО, які перебувають на обліку у центрах зайнятості в Україні, на Полтавщині.

“Усі учасники АТО, які не мають роботи, стоять на обліку в Обласному центрі зайнятості. Окрім пошуку роботи ми надаємо їм психологічну, соціальну та правову допомогу. Також готові запропонувати їм профнавчання. Головна проблема — допомога по безробіттю часто перевищує заробітну плату, яку пропонує роботодавець. Доки тривають такі виплати, атовці активно беруть участь у громадських роботах”, – поінформувала Катерина Клавдієва.

Для забезпечення відповідності вимогам роботодавців професійно-кваліфікаційного рівня громадян, що шукають роботу, служба зайнятості організовує професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних.

Перейти до вмісту