Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

«Мене хочуть звільнити з роботи та переслідують через викриття корупційної справи», – Лариса Гольник

Безымянный

У Октябрському районному  суді  Полтави 28 вересня мали відбутися збори  суддів. На них  суддю  Ларису Гольник, яка відмовилася винести рішення на користь міського голови  Олександра Мамая,  мали притягти до дисциплінарної  відповідальності.  Підтримати її прийшли громадські активісти та місцеві депутати. Зібрання, за словами Лариси Гольник,  ініціював  голова суду Олександр Струков, з яким у неї давній конфлікт.  Аби заручитися підтримкою колег, вона на початку звернулася до них з промовою.

«Так я є викривачем корупційного злочину мене переслідують. Якщо ви неспроможні подолати залежність від цього судді та мате  зайняти незалежну позицію, як справжні судді . Голова судку не лише проігнорував засідання парламентського комітету, а й відмовився мені оформити відродження та коли я повернулася написав мені прогули», –  сказала Гольник.

Судді  після промови Лариси Гольник  залишили залу. Всі, разом з головою   зачинилися  у власних кабінетах. На збори Лариса Гольник запросила пресу, громадськість та місцевих депутатів. Після очікування до присутніх в залі вийшов суддя Олександр Струков, який сказав, що громада порушує порядок і зірвали збори.    Почалася сварка. На  запитання людей суддя  відповідати відмовляється.  Побоюючись розгортання конфлікту, працівники суду викликали поліцію. З зали Олександра Струкова виводять поліцейські, яких викликали працівники суду.

Нагадаємо, Лариса Гольник відмовилася закрити корупційну справу, щодо незаконного  дозволу на відкриття кіосків  падчерки міського голови Полтави Олександра Мамая.  



Перейти до вмісту