Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Гадяцька міська рада продовжує порушувати законодавство про захист економічної конкуренції, – АМКУ

amkuАдміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України розпочала справу щодо Гадяцької міської ради за невиконання рішення Відділення.

Як уже повідомлялось раніше, адміністративною колегією Відділення було прийнято рішення, яким визнано бездіяльність Гадяцької міської ради щодо не створення у м. Гадячритуальної служби порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, яке може призвести до недопущення конкуренції на ринку ритуальних послуг у даних територіальних межах. Повідомляють в Полтавському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

В той же час, регіональний ринок ритуальних послуг знаходиться під постійним контролем Відділення. Тому, за результатами чергового дослідження на предмет дотримання законодавства про захист економічної конкуренції на вказаному ринку Відділенням було встановлено, що всупереч рішенню адміністративної колегії Відділення Гадяцькою міською радою на даний час так і не створена ритуальна служба в м. Гадяч.

Відповідно до Закону України «Про захист економічної конкуренції», рішення органів Антимонопольного комітету України є обов’язковими до виконання.

В свою чергу, органи місцевого самоврядування зобов’язані сприяти розвитку конкуренції та не вчиняти будь – яких неправомірних дій, які можуть мати негативний вплив на конкуренцію.

В свою чергу, не виконуючи рішення адміністративної колегії Відділення, Гадяцька міська рада своєю бездіяльністю сприяє недопущенню конкуренції на ринку ритуальних послуг у м. Гадяч.

Враховуючи вказане, дії Гадяцької міської ради щодо невиконання зобов’язань, визначених рішення адміністративної колегії Відділення містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді невиконання рішення адміністративної колегії Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

На даний час розслідування у справі триває.

Перейти до вмісту