Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Лубенщині вшанували загиблих в Іловайському котлі Артема Розуменка та Віктора Дмитренка

3_657

До роковин трагедії під Іловайськом на Лубенщині пройшли скорботні заходи в пам’ять про загиблих земляків – Артема Розуменка та Віктора Дмитренка.

Минулого року Героям АТО із Оріхівки та Засулля відкрили меморіальні дошки, куди відтоді вдячні земляки приносять живі квіти та запалюють поминальні свічки, повідомляють у Лубенській РДА.

Біля приміщення Оріхівської ЗШ І-ІІІ ступенів зібралися батьки та родичі Артема Розуменка, учні школи, представники місцевої влади. Рішенням сесії Полтавської обласної ради солдата Артема Розуменка занесено до книги Пошани Полтавської області. Відповідне свідоцтво батькам загиблого передав Микола Чудак. Хвилиною мовчання вшанували воїнів, які не дозволили країну загубити, до меморіальної дошки, відкритої у пам’ять про Артема Розуменка, поклали квіти. Потому усі зібралися біля пам’ятника, встановленого на могилі героя, де була відслужена поминальна служба.

Спільна молитва за загиблим патріотом Віктором Дмитренком об’єднала усіх лубенців на мітингу у Засуллі. Зі словами співчуття від громади звернувся сільський голова Засульської сільської ради Сергій Бондаренко, від РДА – керівник апарату  Олена Пірова. Слово для виступу мав учасник бойових дій в АТО Віктор Новіков. Зі смутком і скорботою усі присутні схилили голови у хвилині мовчання за всіма загиблими патріотами, до меморіальної дошки Віктору Дмитренку поклали квіти.

2_858

1_1028

5_297

Перейти до вмісту