Ви тут:
Головне Суспільство 

Загрозливу ситуацію на Сулі в Полтавській ОДА тримають на контролі

DSC_0055

Ситуація на Сулі та гибель риби через негоду, яка сталася ще в кінці червня.

З цього приводу в  Полтавській облдержадміністрації зібрали термінову нараду.  За словами заступника голови облдержадміністрації Романа Товстого до Лубен та Лохвиці виїжджала спеціальна комісія, яка вивчала ситуацію

«До ситуації треба підійти комплексно. В нас є виділення коштів на відновлення тих чи інших споруд, пошкоджених негодою. В нас там працює управління ДСНС з очистки річок, завалів та заторів. За потреби  виділятимуть  кошти для зміцнення або відновлення гідротехнічних споруд», – зазначив Роман Товстий.

Рятувальники та санепідеміолгоги підтверджують версію,  що причиною загибелі риби стало те, що у воду під час негоди потрапила велика кількість органічних решток, які почали гнити у воді, а це призвело до зниження вмісту кисню в річці.

«Не має інформації про те, що є підтоплення кладовищ, цвинтарів, скотомогильників. Тобто зараз можна говорити, що відбувається  самовідновлення річки. На сьогодні, якщо говорити про лабораторні дослідження, ще явної динаміки по покращенню немає. Ситуація моніториться та досліджується», – сказав начальник ГУ  Держсанепідслужби у Полтавській області  Сергій Макєєв.

До того ж розчинений кисень у Сулі становить 7-12, при нормі 4. За словами фахівців його збільшенню ще й сприяла висока температура. Крім цього за словами Сергія Макєєва в воді знайшли й лактозопозитивну кишкову паличку. Людям не радять там купатися.

Ситуацію й надалі контролюватимуть рятувальники, фахівці водних ресурсів, санепідеміолгоги та обласна влада.

DSC_0068

Перейти до вмісту