Ви тут:
Головне Екологія Надзвичайні ситуації Полтавщина Сільське господарство Суспільство ТОП-новина Фотогалерея 

“Та який врожай? У воді мій врожай…”, – жителька постраждалого від негоди села на Чорнухинщині

DSC_1338

Мешканці Чорнухинського району оговтуються після жахливої негоди, що сталася у ніч з 22 та 23 червня. Наш фотокореспондент побувала у селах й поспілкувалася із постраждалими.

Так, пенсіонерка Надія Шикота із села Пізники розповіла, що й досі оговтуються після тієї ночі, хоча вже минув тиждень. Город затоплений, погріб завалився, шифер побитий. Своїми силами вже відремонтували дах, який побило градом.

DSC_1377

“Та який врожай? У воді мій врожай. Говорив зять, що замість картоплі треба було рис садити… Уся картопля у воді… А я тільки з грядки і жила. У мене більше ніякого доходу. Одна пенсія 950 гривень, і живемо вдвох із чоловіком. Хворію дуже. Із чого тепер житиму?”, – ділиться своїм горем жінка.

Із 50 соток городу, за її словами, зеленіє лише 10. Дехто із людей вже вдруге саджає город.

DSC_1394

DSC_1195

Нагадаємо, що у ніч з 22 на 23 червня у Лубенському та Чорнухинському районах розгорнулася справжня природна катастрофа: буря, злива і град, розміром з куряче яйце.

Обласна влада робить усе можливе для відшкодування збитків потерпілим. Так, 29 червня на засіданні восьмої позачергової сесії депутати обласної ради проголосували за поповнення резервного фонду на 9 млн грн, щоб подолати наслідки негоди.

Нині на Чорнухинщині працює комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На відновлення доріг району буде виділено цільову субвенцію.

DSC_1190

DSC_1243

DSC_1334

DSC_1328

DSC_1336

DSC_1367

DSC_1372  DSC_1391

Перейти до вмісту