Ви тут:
Анонс Культура Оголошення Полтавщина Суспільство 

Полтавців запрошують на творчу зустріч з українським письменником, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка Мирославом Дочинцем

Мирослав Дочинець\gazeta.dt.ua
Мирослав Дочинець\gazeta.dt.ua

Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека (вул. Небесної Сотні, 17) запрошує на творчу зустріч (вперше у Полтаві) з українським письменником, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка 2014 р. Мирославом Дочинцем. Зустріч відбудеться 29.07. 2016 р. об 11-00 у літературній вітальні бібліотеки (2 пов., кімн. 213), вхід вільний. 

Мирослав Дочинець є автором близько двадцяти книг – «Він і вона», «Краєвид із жінкою», «Хліб і шоколад», «Руки і душа», «Лис», «Дорога в небо – до людей», «Булава і серце», «Місячна роса», «Вічник», «Криничар», «Горянин», «Світован», філософсько-психологічних заповітів карпатського мудреця «Многії літа. Благії літа», що стали українським народним бестселером.
Його проза перекладалася російською, угорською, словацькою, румунською, польською, французькою, італійською, англійською, японською мовами.
Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. За плідну і самобутню творчу діяльність відзначений низкою літературних премій, в тому числі трьох міжнародних, а також відзнакою «Золотий письменник України» за найбільші наклади. В 2014 році за романи «Криничар» та «Горянин» удостоєний Національної премії ім. Т. Шевченка. Книги М. Дочинця масово ширяться серед читачів, викликають все більший інтерес за межами України. За романами «Лис» та «Вічник» готуються знімати кіно. «Вічник» також інсценізовано студентським театром у Лондоні. З ініціативи педагогів підготовлено й видано версії книжок для дітей – «Бранець Чорного Лісу», «В’язень замку Паланок», «Напутні дари – для дітвори».
Як видавець втілює різні видавничі проекти, зокрема опікується серіями книжок «Домінія слова», «Трава Парнасу», «Книжкова полиця Вічника». Допомагає бібліотекам Закарпаття та України літературою. Інформація подана за джерелом http://miroslav-dochinets.com/  
Перейти до вмісту