Ви тут:
Головне Культура Полтавщина Суспільство Фотогалерея 

Поезія, музика, зона інновацій і тренінги: стартував фестиваль творчості “ART Полтава” (ФОТО)

Музична територія, театр, hand made, IT-YARD, тренінги, дитяча та сімейна зони, зони активних та настільних ігор, Dance зона та Art територія розпочали свою роботу у Корпусному парку у рамках фестивалю “ART Полтава”, який триватиме 1 та 2 липня.

Цього року — вже третій. Організатори, Полтавська обласна молодіжна громадська організація “Покоління Google”, запевняють, що буде цікаво усім полтавцям. Адже є чим зайнятися і дітлахам, і дорослим. У 2016 — збільшили кількість різноманітних напрямків. До фестивалю готувалися майже рік.

“Кожного року фестиваль збільшує свої масштаби. Зараз працює 12 зон. Головна мета — аби кожна людина відчула себе творчою. Ідея фестивалю — віднайти свій творчий потенціал не лише в мистецтві, а й бізнесі. Також нам допомагають волонтери із Сум і Черкас”, – зазначила арт-директор фестивалю Маргарита Антонець.

Територію Корпусного парку, як розповіли організатори, умовно розділили на дві частини: на одній — музиканти, поети, актори, художники, а на іншій — лектори бізнес-тренінгів та спеціалісти ІТ-технологій.

У зоні інновацій діє виставка альтернативного транспорту. Як зазначив її координатор Володимир Мамонт, на 1 км поїздки електровелосипедом ми витрачаємо лише 1 копійку. Також він проводить консультації як переробити звичайний велосипед в електровелосипед.

Неподалік експонують геодезичні куполи, зокрема — макет та проект будинку у формі півсфери.

Для тих полтавців, які хочуть навчатися, на свіжому повітрі проводять тренінги – “Як знайти себе?”, “Успішний бізнес з нуля”, “Стартап. З чого почати?”, а також – “Ти — особливий”, “Розуміння любові”, “Я — мама” та “Мої слова”.

У зоні поезії та театру навчають акторській майстерності, а також дають поради як написати сценарій фільму. Полтавські митці читають власні твори, а сучасні театральні студії вистави.

Для усіх охочих проводять безкоштовні майстер-класи, тож кожен знайде собі заняття до душі. А вже ввечері у рамках фестивалю організатори влаштують святковий концерт.

Перейти до вмісту