Ви тут:
Головне Полтавщина Сільське господарство Суспільство 

Міністр аграної політики України виступає за можливість закладати орендовані землі

AA4_0419В умовах дії мораторію на обіг земель сільськогосподарського призначення потрібно створити фермерам можливість закладати орендовані землі, а отримані кошти вкладати у розвиток власного господарства.

Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації.

«Загальний підхід для розвитку земельної реформи це дозвіл на продаж права оренди землі, а також можливість закладення цих прав під заставу у банку. Тільки такий підхід дає можливість залучити додатковий капітал і врегулювати ринок», – пояснив своє бачення Кутовий.

Також міністр зазначив, що у разі запуску такого механізму, з’явиться можливість встановити реальну ціну на землю. Це, у свою чергу, унеможливить спекуляції на темі здешевлення землі у разі зняття мораторію на її продаж.

За словами Кутового, сьогодні існує ринок продажу корпоративних прав підприємців, які володіють правами на землю. Малий фермер, як правило, не має до нього доступу, оскільки мова йде про великі масиви.

джерело: Міністерство  аграрної політики та продовольства України

Перейти до вмісту