Ви тут:
PROвсе 

Космічний апарат Juno надіслав перший знімок Юпітера

pia20707_figa

Американський космічний апарат Juno, який 5 липня дістався орбіти Юпітера, надіслав перший знімок планети та її супутників, повідомило космічне агентство NASA.

«Цей перший знімок з камери JunoCam демонструє, що вона перенесла перший прохід крізь надзвичайний рівень радіації Юпітера без жодних погіршень та готова дістатися до самого Юпітеру. Ми не можемо дочекатися моменту, як побачимо полюси Юпітера», – прокоментував знімок головний дослідник з Інституту Сан-Антоніо Скот Болтон.

Знімок було зроблено 10 липня 2016 ркоу, коли космічний корабель був за 4,3 мільйона кілометра від Юпітеру.

«Камера Juno продовжить робити фото, поки буде рухатися навколо цієї орбіти. Перші знімки планети у високій якості будуть зроблені 27 серпня, коли Juno здійснить наступне зближення з Юпітером», – сказав співдослідник Juno з інституту планетарної науки Арізони Кенді Хансен.

Нагадаємо, що раніше автоматична міжпланетна станція Juno прибула до Юпітера. Як повідомляють у NASA, подорож від Землі до найбільшої планети Сонячної системи станції тривала близько 5 років.

Космічний апарат Juno буде обертатися навколо Юпітера по еліптичній орбіті на відстані п’яти тисяч кілометрів від атмосфери. У завдання місії входить дослідження хмар і полярних сяйв планети. 

джерело: hromadske.ua

Перейти до вмісту