Ви тут:
субсидії Суспільство Україна 

Гройсман розповів кому даватимуть субсидії, а хто платитиме повну ціну

Знімок екрану - 06.07.16 - 15:22:49Хто має високі доходи,той буде платити повну ринкову ціну, хто не має високих доходів, у відповідності до свого доходу, отримає компенсацію. Про це повідомив прем’єр міністр Володимир Гройсман під час засідання Кабінету міністрів, – пише 5.ua

“Людей лякають, що субсидію, яку вони отримають їм доведеться повертати, якщо вони щось будуть продавати, то їм це все вирахують. Хочу сказати, що субсидія – це безповоротна адресна допомога, ви її отримали і ви про неї просто забудьте. Вам ніхто більше про неї ніколи не згадає. Але дуже важливо, щоб кошти субсидії були направлені на того, хто потребує цієї компенсації”, – наголосив прем’єр.

За його словами, хто має високі доходи,той буде платити повну ринкову ціну, хто не має високих доходів, у відповідності до свого доходу, отримає компенсацію. Він додав, що за минулий рік на оплату житлово-комунальних послуг було витрачено з бюджету української роди у середньому 12%.

“Підвищення ціни на газ не призведе до того, що люди будуть більше платити, просто буде більший розмір самої субсидії, але це буде означати, що ми цільовим напрямком фінансуємо кожну людину, яка потребує підтримки, а не так як це було раніше. Коли 114 млрд за результатами 2014 року з держбюджету за всіх, і за бідних, і за багатих, заплатили “Нафтогазу” на пряму”, – додав Гройсман.

Перейти до вмісту