Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Горішні Плавні – перше місто на Полтавщині, яке отримало повноваження держархбудконтролю

hp22222

27 липня в рамках децентралізації системи держархбудконтролю нові містобудівні повноваження отримали міста Горішні Плавні на Полтавщині та Кам’янське на Дніпропетровщині.

Нові повноваження дадуть місцевій владі можливість здійснювати перевірки будівництв, виявляти та штрафувати порушників. Також безпосередньо на місці будуть надаватися дозвільні адміністративні послуги щодо реєстрації документів на початок будівництва та на готовність об’єктів до експлуатації. Про це повідомляють у прес-службі ДАБІ України.

«Горішні Плавні – перше місто в Полтавській області, яке перебрало на себе нові функції, – відзначив Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев. –  Сподіваюсь, інші громади регіону візьмуть цей приклад на озброєння та активують процес децентралізації на своїй території. Це потрібно, передусім, для залучення нових інвестицій на місця, модернізації житлової, соціальної та господарської інфраструктури».

Мер Горішніх Плавнів Дмитро Биков відзначив оперативність, з якою відбулася передача містобудівних повноважень. За його словами, ДАБІ зробила усе можливе, щоб весь підготовчий процес пройшов максимально швидко.

«Від отримання нашим містом нових повноважень виграють перш за все звичайні громадяни, які зможуть, не виїжджаючи за його межі, оформити необхідні документи на будівництво. Таким чином, вся громада вже незабаром відчує корисність та ефективність реформи», – заявив Дмитро Биков.

Нагадаємо, що станом на сьогодні 28 громад отримали повноваження держархбудконтролю. Серед них такі великі міста як Луцьк, Львів, Харків, Тернопіль та Маріуполь.

Перейти до вмісту