Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Вибори на Полтавщині: ще три партії визначились з кандидатами

Ще три політичні партії озвучили прізвища потенційних кандидатів в народні депутати в 151 виборчому округу. Ними стали Роман Товстий («БПП «Солідарність»), Руслан Ляшко («Радикальна партія Олега Ляшка») та Іван Близнюк («Свобода»). Дане рішення було ухвалене партіями під час партійних з’їздів.

Згідно з частиною 1 статті 53 Закону України «Про вибори народних депутатів» «висування кандидатів партією здійснюється партією на з’їзді (зборах, конференції) у порядку, встановленому статутом партії». Крім цього, згідно зістаттею 9 Закону «депутатом може бути обраний громадянин України, який на день виборів досяг двадцяти одного року, має право голосу, проживає в Україні протягом останніх п’яти років та немає судимості».

4_06_VO_151_sche_try_partii_vyznachilys_z_kandydatamy(photo1)Роман Товстий.

Висунутий кандидатом в народні депутати від «БПП «Солідарність» на з’їзді партії, який відбувся 3 червня в Києві.

Роман Товстий народився 18 червня 1979 року в селищі міського типу Решетилівка Полтавської області. З 2004 року обіймає посаду директора СПД ФО «Товстий Р.І», яке займається сільськогосподарською діяльністю.

Перебуває в статусі депутата Полтавської облради від партії «БПП «Солідарність» та заступника голови Полтавської ОДА. Безпартійний. З 2011 по 2013 роки був заступником голови Полтавської обласної організації політичної партії «УДАР». В 2013 обраний головою Полтавської міської організації партії «УДАР».

В 2012 році на виборах народних депутатів балотувався до Верховної Ради по партійним спискам партії «УДАР» (№90), але не пройшов.

4_06_VO_151_sche_try_partii_vyznachilys_z_kandydatamy(photo2)Руслан Ляшко.

Висунутий кандидатом в народні депутати від «Радикальної партії Олега Ляшка» на позачерговому з’їзді партії, який відбувся 3 червня в Києві.

Народився 11 червня 1975 року в місті Лубни Полтавської області. З 2000 року власник підприємства «Наша пекарня» в Лубнах.

На місцевих виборах був обраний депутатом Полтавської обласної ради від «Радикальної партії Олега Ляшка». Член цієї ж політичної сили. В виборах народних депутатів участі не приймав. На парламентських виборах в 2012 році був зареєстрований ЦВК у якості офіційного спостерігача у виборчому окрузі № 148 від «Партії регіонів».

4_06_VO_151_sche_try_partii_vyznachilys_z_kandydatamy(photo3)Іван Близнюк.

Висунутий кандидатом в народні депутати Всеукраїнським об’єднанням «Свобода» на ХХХIV з’їзді партії, що відбувся 1 червня в Києві.

Народився 5 травня 1958 року в селі Чапаєве Кобиляцького району Полтавської області. Голова наглядової ради ПАТ «Велика Круча», яке знаходиться в селі Велика Круча Пирятинського району.

В 2015 році на місцевих виборах був обраний депутатом Полтавської обласної ради від ВО «Свобода». До цього п’ять разів поспіль обирався депутатом Полтавської облради починаючи з 1994 року. Безпартійний. З 2005 по 2010 роки обіймав посаду голови Полтавської обласної організації політичної партії «Народний союз «Наша Україна». З 2006 по 2010 роки був першим заступником Полтавської ОДА.

В 2006 та 2007 роках балотувався до Верховної Ради по партійним спискам від «Наша Україна». В 2002 році висувався в якості самовисуванця в ВО 152. Жодного разу до ВР не пройшов.

Як зазначає координатор громадського спостереження в Полтавській області Дар’я Черкашина: «згідно з частиною 9 статті 107 Закону України «Про вибори народних депутатів» висування кандидатів у депутати партіями закінчується за сорок днів до дня голосування, а шляхом самовисування – за 30 днів. Відповідно партії можуть висувати кандидатів до 6 червня включно. Для самовисуванців строки подачі реєстрації закінчуються 16 червня включно».

Нагадаємо, наразі в ЦВК зареєстровано лише троє кандидатів – самовисуванці Микола Бондар та Віталій Ольшанський, та представник «Партії простих людей» Сергій Мамоян. Також чотири партії вже визначились з потенційними кандидатами –Руслан Богдан («Батьківщина»), Інна Авраменко («УКРОП»), Анатолій Попельнюх («Рідне місто») та Олександр Березнянський («Опозиційний блок»).

Перейти до вмісту