Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

Рятувальники роз’яснюють полтавцям правила пожежної безпеки у лісах

Із настанням сталої засушливої погоди небезпека виникнення пожеж в лісах з кожним днем стає все більш ймовірною.

Пожежі, які виникають на території держлісгоспів вимагають напруження усіх сил пожежно-рятувальних підрозділів, лісгоспу та місцевої влади. А причини банальні: необережне поводження з вогнем, безтурботне відношення до лісових багатств з боку відпочиваючих.

25 червня з метою запобігання виникнення пожеж в лісах працівниками 4-ої Державної пожежно-рятувальної частини по охороні Полтавського району проведено рейди місцями масового відпочинку людей в лісових угіддях району. Під час рейдів з громадянами проводилася роз’яснювальна робота щодо небезпеки розведення вогню в лісовихмасивах та заборону їх розведення у хвойних лісах, відпочиваючим роздавали пам’ятки щодо недопущення виникнення лісових пожеж та інструкції щодо дій у разі виявлення пожежі в лісі.

Нажаль, люди здебільшого забувають про правила поведінки у лісі. Залишають непогашене вогнище, кидають недопалок серед сухої трави тощо, а це і призводить до пожежі.

ДСНС України звертається до громадян з проханнямдотримуватись правил пожежної безпеки в лісах. Якщо ж така біда трапилась, то необхідно негайно телефонувати до служби порятунку «101».

Бережіть ліс від пожеж! Тільки спільними зусиллями можливо зберегти лісові багатства від вогню!

Перейти до вмісту