Ви тут:
Культура Оголошення Полтавщина Суспільство 

Полтавців запрошують вночі під відкритим небом подивитися кіно

13417605_602799593212480_3452371634625565850_n

У ніч з 25 на 26 червня у Полтаві на Соборному Майдані поблизу пам’ятника гетьману Івану Мазепі Полтавське обласне товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка спільно з народним депутатом України Юрієм Бубликом організовує Полтавський етап всеукраїнського кінофестивалю «Відкрита ніч».

Як повідомляють організатори у Facebook, початок кіносеансу 25 червня о 22-00. Перегляд короткометражних фільмів триватиме протягом усієї ночі до 4.00 ранку 26 червня.

Полтавське обласне товариство «Просвіта» пропонує усім охочим полтавцям відмовитись від сну і приєднатися до українського кіномистецтва.

“Беріть з собою каремати та приходьте разом потішитися класним кіно!”, – закликають організатори.

Довідково

«Нам сказали, що українського кіно немає. Ми не повірили і зробили кінофестиваль «Відкрита ніч», – так заявив засновник фестивалю, відомий український режисер Михайло Іллєнко. «Відкрита Ніч» народилася у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно. Фестиваль спрямований об’єднати творчу молодь з усієї країни. Фестиваль щорічно розширює свою географію. Родзинкою фестивалю є його широка географія – завдяки передовим технологіям «Відкрита Ніч» охопила десятки міст України , серед них і Полтаву, у форматі онлайн-трансляції. Нині фестиваль виконує місію пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського і світового кіно.

Уперше у Полтаві показ фільмів у рамках цього всеукраїнського фестивалю було організовано Полтавським обласним товариством «Просвіта» з ініціативи та сприяння її голови Миколи Кульчинського у році. За 18 років роботи фестивалю у складі журі побували понад 100 відомих митців не лише України, а й світу. Серед них: Ліна Костенко, Олег Скрипка, Юрій Андрухович, Оксана Забужко, кінознавець з Польщі Гжегож Пеньковський, композитор Вірко Балей (США) та багато інших.

Перейти до вмісту