Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

У Гадяцькому районі відкрили меморіальну дошку на честь полеглого на Сході України Героя

123 (Custom)26 травня у с.Римарівці Гадяцького району відбулося відкриття меморіальної дошки в пам’ять про випускника школи Анатолія Лифаря, полеглого на Сході України.

На жаль, відтепер на фасаді місцевої школи закріплено вже дві меморіальні дошки – перша була в пам’ять про воїна-афганця Олександра Полуношного. Їх виготовили за сприяння виконкому сільської ради, районної ради та районної державної адміністрації.

У церемонії відкриття взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Іван Волощук, сільський голова Сергій Небрат, голова ГО «Гадяцька Народна рада» Олександр Сиваш, директор районного територіального центру соціального обслуговування Олена Власенко, директор школи Михайло Галак, а також рідні загиблого та учні. Після промов, вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання.

Анатолій Лифар народився 19 травня 1981 року у селі Римарівка. Закінчив Гадяцьке аграрне училище. Проходив строкову службу у Збройних Силах України.У червні 2014 року як доброволець був мобілізований для захисту України. Солдат 42-го батальйону 51-ї ОМБ. Загинув 28 серпня 2014 року між селами Новокатеринівка та Ленінське Старобешівського району Донецької області – вантажівка «Урал» з українськими військовими була обстріляна терористами із засідки.Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Лифар Анатолій Петрович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Перейти до вмісту