Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Пригоди Суспільство 

На Полтавщині знайшли авіаційну бомбу та 3 мінометні міни

0480У лісовому масиві поблизу с. Черняківка Чутівського району місцевий житель знайшов 1 фугасну авіаційну бомбу ФАБ-50 та 3 мінометні міни калібру 82 мм часів минулих війн.

Як повідомили у ГУ ДСНС у Полтавській області, працівники національної поліції організували охорону місця виявлення вибухонебезпечних предметів. Група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Полтавській області на спеціальному підривному майданчику знищили виявлені боєприпаси.

Тож рятувальники нагадують, що у разі виявлення боєприпасів, або речей за зовнішніми ознаками схожими на боєприпаси, слід негайно попередити про підозрілий предмет. Відвести на відстань не менше 100 метрів людей, намагаючись рухатись по своїх слідах. Місце перебування предмет огородити за допомогою підручних матеріалів: дощок, гілок, мотузок. Також, потрібно негайно повідомити про знахідку місцеві органи виконавчої влади, Державну службу України з надзвичайних ситуацій та поліцію, зазначити чітко адресу, місце виявлення боєприпасів. Очікувати фахівців необхідно на безпечній відстані від знахідки та не допускати інших людей до місця виявлення.

 

Перейти до вмісту