Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

Клепачівська об’єднана територіальна громада першою в області подала проекти на погодження до Мінрегіону

decentr_1Клепачівська об’єднана територіальна громада першою серед громад Полтавщини подала проекти до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства для отримання субвенції, що буде спрямована на розвиток інфраструктури громади.

Нагадуємо, що у 2016 році відповідно до Постанови КМУ № 200 від 16.03.2016 з Державного бюджету України буде виділено 1 млрд ₴ на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

— Ми підготували 7 розвиткових проектів, що спрямовані на наступні цілі: придбання трактора, снігової лопати, причепа та косарки; капітальний ремонт із заміною вікон Клепачівського НВК; вуличне освітлення; будівництво 11 автобусних зупинок; капітальний ремонт 2 закладів освіти та 2 закладів культури; капітальний ремонт доріг. Перші 2 проекти подано вже у Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Чекаємо, з дня на день погодження на освоєння коштів, — розповідає Леся Лопата, заступник Клепачівського сільського голови з питань економічного розвитку. — Інші 5 проектів зараз знаходяться на погодженні в Полтавській облдержадміністрації.

Відповідно до розподілу субвенції, на реалізацію цих семи проектів по Клепачівській ОТГ передбачено 3 млн 348 тис. ₴. Сума розподілена рівними частинами на 9 місяців (квітень–грудень), перші 2 транші до бюджету ОТГ вже надійшли, а в червні місяці планується розпочати їх освоєння.

Перейти до вмісту