Ви тут:
Відео Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина Фотогалерея 

Бійці батальйону «Полтава» провели військово-тактичні навчання (ФОТО, ВІДЕО)

DSC_0147 (1)

На полігоні неподалік Полтави пройшли спеціальні військово-тактичні навчання батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Полтава». Бійці демонстрували свою майстерність та готовність до виконання бойових завдань.

Такі навчання є плановими. Їх необхідно проводити не менше одного разу у 3 місяці, розповів начальник Головного управління Національної поліції у Полтавській області Олег Бех.

Знімок екрану - 11.05.16 - 16:56:45

«Це – планові навчання. Умовні бойові завдання – тактичні завдання при використанні БРДМ та ліквідаціі груп із зачисткою території. Вибухам ми приділяємо особливу увагу, адже останнім часом в області почастішали такі випадки. Це і підрив пам’ятника Мазепі, підрив хлопця на гранаті у Нових Санжарах”, – зазначив Олег Бех.

Також він наголосив, що через ситуацію в зоні АТО полтавська поліція планує проводити такі навчання щомісяця. Нині батальйон «Полтава» захищає Україна та бере участь у бойових діях на Луганщині, охороняє стратегічно важливі об’єкти.

Батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Полтава» – два роки. За час проведення антитерористичної операції бійці побували майже в усіх гарячих точках – Широкине, Кримське, Дебальцево, Волноваха та Маріуполь. Сьогодні вони працювали в умовах максимально наближених до бойових: провели тактичні заняття на бойовій розвідувально-дозорній машині (БРДМ), показали, як працюють вибухотехніки та відпрацювали стрільбу з автоматів та кулеметів. Під час навчань у небі кружляв квадрокоптер.

«Під час заняття використовуємо автомати Калашникова та штурмові гвинтівки «Форт-221», – додав командир батальйону «Полтава» Юрій Анучін.



Також у навчаннях взяли участь працівники кінологічної служби поліції, які продемонстрували, як діють службові собаки в різних випадках. До речі, серед службових собак є і ті, хто ніс службу в зоні АТО.

«Кожну тварину тренують згідно зі специфікою завдань – одні навчені виявляти зброю, інші – наркотики. Службові собаки виконували вправи із загального курсу: вибірка речей, затримання злочинця, пошук вибухівки та наркотичних речовин», – розповів начальник кінологічного центру Андрій Смолінський.



Перейти до вмісту