Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Питання надання земельних ділянок учасникам АТО вирішувалося на засіданні архітектурно-містобудівної ради

фото: adm-pl.gov.ua

30 березня у облдержадміністрації відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури. Чотири проекти було розглянуто під час заходу:

Проект «Детальний план території житлової та громадської забудови, обмеженої вулицями Миру та Перемоги в селі Ковалівка Полтавського району Полтавської області» було представлено Сергієм Телегіним (ГАП КП «Планування і забудови територій Полтавського району та здійснення архбудконтролю»). Проектом передбачено надання ділянок учасникам антитерористичної операції на сході України. Це перший містобудівний проект в області, який вирішує питання учасників АТО. Члени містобудівної ради одноголосно прийняли рішення рекомендувати представлений детальний план до затвердження Ковалівською сільською радою Полтавського району.

Проект «Детальний план частини території Ковалівської сільської ради за межами населених пунктів для розміщення свердловини №70 Семиренківського газоконденсатного родовища на земельній ділянці площею 0,8584 га (Шишацький район») представила головний архітектор проекту Олена Вітько. Детальним планом передбачено раціональне розташування об’єктів нового будівництва, здійснення інженерного забезпечення в межах території, що проектується. Представник містобудівної ради від Головного управління ДСНС України у Полтавській області не погодився з відсутністю передбачення джерела води для аварійного пожежогасіння на проектній території. Після врахування зауважень Проект було рекомендовано до затвердження.

Проектт «Детальний план території для проектування та будівництва виробничої бази за межами населених пунктів Червонознам’янської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області» представив архітектор ТОВ «АКБІ-Полтава» Володимир Шлапко. Даний проект розроблено з метою визначення функціонального зонування та параметрів забудови окремої земельної ділянки для проектування та будівництва виробничої бази та її забезпечення інженерно-транспортною інфраструктурою. Учасники заходу зауважили щодо сусідства підприємств харчової та будівельної промисловості, акцентували увагу на узгодженні їх санітарно-захисних зон. До подання даного Проекту необхідно врахувати зауваження архітектурно-містобудівної ради.

Проект «Генеральний план смт. Білики на території Білицької селищної ради Кобеляцького району Полтавської області — 1761,3 га» представила архітектор проекту Лариса Бородич. Основними цілями розроблення проекту є створення сприятливого середовища життєдіяльності і сталого розвитку міста, забезпечення екологічної і техногенної безпеки, збереження природної і культурної спадщини в умовах нової соціально-економічною ситуації розвитку смт. Білики. Генеральним планом намічені заходи щодо удосконалення розселення і організації системи культурно-побутового обслуговування, розвитку транспортних та інженерних комунікацій. Членами архітектурно-містобудівної ради одноголосно підтримано розроблений проект і рекомендовано до подання на Державну експертизу.

джерело: сайт Полтавської ОДА

Перейти до вмісту