Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“При закупівлі продукції для соціальних закладів, закладів освіти та медицини на першому місті має бути їх якість, а не ціна” – Головко

При закупівлі продуктів харчування для закладів освіти, охорони здоров’я, для соціальних закладів, на першому місці при відборі постачальника повинна стояти якість, а потім ціна. На цьому, під час сьогоднішньої нарадиз питання постачання продуктів харчування до закладів освіти, медицини та соціальних закладів області, наголосив голова Полтавської ОДА.

“Я лобіюю здоров’я полтавських дітей. І полтавців, які потрапляють на лікування до закладів охорони здоров’я, чи мешкають у соціальних закладах. Звісно ж, йдеться про харчування, точніше про якість продуктів, які закуповуються для всіх цих закладів. Останній приклад і остання крапля у чаші терпіння — це випадок у полтавських закладах освіти, де дітей замість масла годували спредом, виготовленим на основі рослинних жирів і технічної пальмової олії. Як слушно зауважив сьогодні керівник компанії “Білагро” Віктор Кордубан, ми скрізь говоримо, що найдорожче для нас — це наші діти, і цинічно вбиваємо їх із самого малечку”, – сказав і написав на своїй офіційній сторінці у facebook Валерій Головко.

Він зазначив, що не проти виробників, які знаходяться за межами Полтавської області. Але впевнений, що якість полтавських продуктів харчування на порядок вища.

“Ми ініціатори багатьох добрих справ, що стосуються виробництва екологічних продуктів, харчової безпеки. Але головне — це здоров’я наших дітей. Тому сьогодні зібралися на зустріч — керівники галузевих департаментів з одного боку, представники полтавських підприємств харчової промисловості та агропідприємств з іншого. Про закупівлю якісних продуктів полтавського виробництва говорили рік. За цей час певні зрушення відбулися, але кардинально ситуація не змінилася. Тому в розмовах від сьогодні ставимо крапку”, – сказав Головко.

За результатами наради, Валерій Анатолійович дав доручення Департаменту економіки та Департаменту агропромислового розвитку (разом із галузевими департаментами ОДА) за тиждень виписати універсальні умови для закупівель продуктів харчування, і в системі Prozorro зокрема.

“Акцент не на ціну — на якість, і на виробника, а не посередника, як це має місце зараз. Адже ФОПи виграють тендери за рахунок низької ціни, дешевих і часто неякісних продуктів, за якість яких вони не відповідають. Для мене посередники — це складова корупційних схем. І коли вони виграють тендери, а не виробники — то яскраве свідчення персональної фінансової зацікавленості тих, хто такі тендери проводить. Тому відтепер за проведення закупівель у районах для закладів освіти і медицини персональну відповідальність несе голова РДА. І всі пропозиції під час тендерів у районах (як і в області) будуть відкриватися у присутності громадськості і ЗМІ”, – наголосив Головко.

Перейти до вмісту