Ви тут:
Головне Медицина Освіта Полтавщина Суспільство Фотогалерея 

Полтавці вчилися рятувати життя ближнього (ФОТО)

Майстер-класи з надання першої долікарської допомоги в екстремальних ситуаціях показували полтавцям просто неба. Уже четвертий  рік поспіль на Театральній площі у Полтаві відбувається соціально-інформаційний проект “Врятуй життя ближнього”, учасником якого може стати будь-хто.

У програмі – загальноміська руханка, майстер-класи з надання першої долікарської допомоги в екстремальних ситуаціях, робота спеціалізованої пожежної машини, робота з вибухонебезпечними речовинами, експрес-тестування на ВІЛ, робота мобільного флюорографа, безпрограшна благодійна лотерея та благодійний ярмарок.

Патронажні сестри Обласної організації Товариства Червоного Хреста навчали школярів та студентів проводити серцево-легеневу реанімацію.

«Серцево-легенева реанімація – система заходів, спрямованих на відновлення життєдіяльності організму і виведення його з прикордонного з біологічної смертю стану. Включає в себе штучну вентиляцію легень та непрямий масаж серця», – роз’яснила головна медсестра Товариства Червоного Хреста Валентина Родик.

Також полтавцям розповіли, що має бути в екстреному рюкзаку.

«Екстрений рюкзак – це набір необхідних предметів, що знадобляться під час евакуації. У ньому мають бути компас, карта місцевості, дощовик, запас продуктів харчування, 1,5 л води, одяг, каремат, спальний мішок, а також – гроші, кредитні картки та документи», – повідомила методист Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Полтавської області Таміла Вірченко.

Протягом всього дійства на Театральній площі волонтери поширювали тематичні брошури з порадами щодо надання першої долікарської допомоги у надзвичайних випадках. Неподалік ГО «Команда небайдужих» влаштувала благодійний ярмарок, де кожен мав змогу зробити свій внесок на потреби бійців АТО.

Соціально-інформаційний проект «Врятуй життя ближнього» –ініціатива групи випускників третього набору молодіжного проекту «Школа місцевого та студентського самоврядування «Лідер майбутнього». Серед організаторів проекту – управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради, Вищий державний навчальний заклад України «Українська медично-стоматологічна академія», Головне управління ДСНС України у Полтавської області, Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому Олена Ромас зазначила: “Мета цього проекту – проінформувати кожну дитину, кожного студента, кожного полтавця, як поводитись у будь-якій ситуації. Хай нікому не знадобиться брати участь у наданні допомоги, але знання мають бути”.

Перейти до вмісту