Ви тут:
Суспільство 

Полтавка звернулася до Президента, аби він покарав депутата міськради за образу людей з вродженими хворобами

Полтавка звернулася до Президента України Петра Порошенка, аби він покарав депутата Полтавської міськради Сергія Чередніченка за образу людей з вродженими хворобами (ДЦП та синдромом Дауна).

“Депутат Полтавської міськради дозволив собі публічне приниження гідності осіб з вродженими вадами. Даний вчинок не вписується ні в які загальнолюдські та моральні норми. За моїм твердим переконанням, така людина не те що не має права бути депутатом, а повинна бути покарана.

Дослівний коментар Чередніченка на його сторінці у соціальній мережі Фейсбук про двох полтавців (не з обмеженими можливостями):

Знімок екрану - 06.04.16 - 15:11:20

Моєму обуренню просто немає меж! Я є матір’ю чудової десятирічної дівчинки, у якої ДЦП (дитячий церебральний параліч). Страшна хвороба доньки є наслідком ряду жахливих лікарських помилок. А ця… людина…, депутат міськради, дозволяє використовувати назви вроджених хвороб в якості замінника нецензурних слів.

Знімок екрану - 06.04.16 - 15:19:05

Нині на сайті Полтавської міськради є петиція «Створення депутатської комісії щодо перевірки інформації, яка стосується депутата Полтавської міськради. Вона вже зібрала більше 300 підписів (з необхідних 250).

Але мова наразі йде не про всі інші випадки. А про даний конкретний – глибоку образу людей з вродженими хворобами (ДЦП та синдромом Дауна). Про глибоку образу їх рідних та близьких. Та про глибоку образу будь-якої людини такими “порівняннями”. Петре Олексійовичу! Ви є батьком чотирьох дітей. І як батько, Ви дозволили б, щоб Ваших дітей образили якимось подібним чином, як мою доньку і тисячі інших, хворих на вищевказані хвороби? Я Вас не прошу, а ВИМАГАЮ ВТРУТИТИСЯ! Дайте публічну оцінку діям “депутата”. І знайдіть шлях позбавити Полтавську міську раду від цієї особи! Також я вважаю, що за подібні вчинки має бути жорстке покарання”, – йдеться у листі-зверненні до Президента України Вікторія Родічева.

Перейти до вмісту