Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На відпочинок до італійського міста Сестрі Леванте цього літа поїдуть діти чорнобильців та учасників АТО

13055745_1005618489524796_5207503020572651722_o

Нинішнього літа на відпочинок до курортного міста Сестрі Леванте, що в італійській провінції Лігурія, поїдуть не лише діти учасників та ліквідаторів аварії на ЧАЕС, а й загиблих бійців АТО. Про це під час зустрічі з головою Полтавської ОДА Валерієм Головком повідомили представники обласної організації «Союз Чорнобиль» та асоціації «Затока казок» (Італія).

У питанні оздоровлення полтавської малечі ці дві організації співпрацюють вже понад 20 років. Цими днями представники італійських родин, які щоліта запрошують на відпочинок діток із Полтавської області, приїхали на відзначення 30-их роковин Чорнобильської трагедії.

DSC_0013

Велика подяка і доземний уклін за турботу про наших дітей. Можна багато говорити про проблеми, співчувати українцям, а можна просто без зайвих слів приймати на відпочинок дітей, як це робите ви, — зауважив під час зустрічі Валерій Головко. — Тим більше, що техногенна катастрофа має свій початок, проте не має закінчення: її наслідки ми відчуваємо через роки і через покоління. Так, як і Японія й до цього часу має справу з наслідками бомбардування Хіросіми та Нагасакі.

DSC_0025

У складі делегації представники родин, які від самого початку співпраці приймають маленьких полтавців на оздоровлення, так і молоді сім’ї, які лише торік уперше запросили до себе на літо малечу з Полтавщини. Говорили про оздоровлення полтавських діток, обмінялися подарунками. Голова асоціації «Затока казок» Бруно Канепа отримав від очільника області рушник з автентичною полтавською вишивкою, а кожен член делегації — невелику літографію з краєвидами Полтави. У відповідь Валерію Головку подарували сувенір з кораблем та морськими вузлами. Як прокоментував голова ОДА, подарунок символічний, бо саме людські дружні стосунки, небайдужість до чужого горя, як морськими вузликами, і зв’язують дві країни.

Перейти до вмісту