Ви тут:
Відео Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині виділили понад 3 млн грн на забезпечення соцзахисту постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС (ВІДЕО)

DSC_0035

Про проведення на Полтавщині заходів у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи доповіли під час апаратної наради у голови ОДА директор департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієко, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак та директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вадим Штефан.

Людмила Корнієнко повідомила, що з обласного бюджету на забезпечення соцзахисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС виділили 3 млн 327 тис грн, що на 67% більше ніж минулого року.


“Для нас пріоритетним є підтримка здоров’я ліквідаторів аварії на ЧАЕС. На закупівлю санаторних путівок у бюджеті передбачено понад 3 млн грн. Уже на 45 % виконана закупівля путівок до 23 санаторіїв. До речі, чорнобильці самі обирають місце відпочинку. Щодо обласної програми: на початку травня усі вдови чорнобильців та інвалідам дитинства отримають допомогу по 1000 грн, 6 чорнобильців отримають грошову допомогу на придбання ліків. З місцевих бюджетів теж виділили понад 2 млн грн”, – зазначила Людмила Корнієнко.

Серед головних проблем — відшкодування пільгового перевезення та забезпечення квартирами чорнобильців. Нині 1010 ліквідаторів аварії на ЧАЕС перебувають на квартирному обліку.

Директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак наголосив, що зараз в області працює 5 лікувальних закладів, які надають допомогу ліквідаторам аварії на ЧАЕС.


“Ця категорія населення у галузі охорони здоров’я залишаються у пріоритеті. Ми збільшуємо видатки на харчування та ліки. Лубенський госпіталь не закриваємо, а розширюємо. Проблему протезування вже вирішили. Лише за І квартал 2 суглоби — імплантовано. Усі, хто потребує допомоги, ми її надаємо позачергово, незважаючи на реєстр пацієнтів. Цього року також виділили кошти для придбання фізіотерапевтичного обладнання для обласної лікарні відновного лікування: торги проведені, угоди укладені”, – зазначив Віктор Лисак.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вадим Штефан розповів про проведення в області заходів у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.


“У навчальних закладах проведуть тематичні заходи, зустрічі з ліквідаторами ЧАЕС, презентують книгу про полтавців-ліквідаторів ЧАЕС, документальний фільм та виставки. 19 квітня полтавська делегація відвідала Чорнобиль, де освятила ікону “Чорнобильський Спас”, – додав Вадим Штефан.

Перейти до вмісту