Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Лубенщині чорнобильці висадили берези у пам’ять про товаришів

1_842

7 квітня на Лубенщині пройшла вже традиційна щорічна акція. Напередодні 26 квітня чорнобильці злагоджено й організовано, разом із студентською молоддю, за участю керівництва району висаджують деревця у пам’ять про померлих побратимів. Про це повідомили у Лубенській РДА.

Двадцять років тому до 10 річниці аварії на ЧАЕС на Зажур-горі у селі Мгар була закладена алея пам’яті чорнобильців Лубенщини. Тоді висадили 15 іменних берізок, а перша з них – у пам’ять про єдиного Героя України-чорнобильця земляка Олександра Лелеченка.

За межу вічності відійшло більше 800 ліквідаторів, алея піднялася й простяглася на півкілометра.

Лубенський район активно розпочав заходи з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи. «Нинішній рік оголошений Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи. Президентом України чітко поставлені завдання щодо гідного вшанування подвигу чорнобильців. На Лубенщині, як і щороку, планується низка заходів, серед яких легкоатлетичний пробіг пам’яті, скорботні заходи 26 квітня, турнір з міні-футболу пам’яті Лелеченка, відкриття пам’ятних знаків у населених пунктах району тощо. Ліквідатори повинні знати, що їх шанують і пам’ятають про їх неоціненний подвиг перед прийдешніми поколіннями», – зазначив голова РДА Ігор Нестеренко.

http://lubny.adm-pl.gov.ua/sites/lubny.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/3_527.jpg

http://lubny.adm-pl.gov.ua/sites/lubny.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/5_230.jpg

http://lubny.adm-pl.gov.ua/sites/lubny.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/6_163.jpg

http://lubny.adm-pl.gov.ua/sites/lubny.adm-pl.gov.ua/files/content/news/images/4_362.jpg

Перейти до вмісту