Ви тут:

До уваги державних службовців та посадових осіб!

До початку роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, суб’єкти декларування зобов’язані подавати декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру відповідно до статті 12 Закону України від 7 квітня 2011 року №3206-VII «Про засади запобігання і протидії корупції».

Частиною дев’ятою статті 12 Закону передбачено проведення перевірки достовірності відомостей, зазначених суб’єктами декларування у Декларації.

Така перевірка згідно з пунктом 5 Порядку здійснення перевірки достовірності відомостей, зазначених у декларації, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.03.15 року №333, здійснюється як апаратом ДФС, так і територіальними органами (державними податковими інспекціями) за місцем проживання (податковою адресою) суб’єкта декларування.

При цьому безпосередньо апаратом ДФС здійснюються перевірки на підставі отриманих копій Декларацій виключно суб’єктів декларування, перелік яких визначено підпунктом 1 пункту 5 Порядку, інших суб’єктів декларування – територіальними органами ДФС за місцем проживання (податковою адресою) суб’єкта декларування. Відповідно до статті 45 Податкового кодексу України податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі.

Тому, враховуючи наведене, з метою зменшення бюджетних витрат та для здійснення перевірки достовірності зазначених у Декларації відомостей відповідним органам протягом десяти днів з дня одержання декларації необхідно надсилати її копію:

– до апарату ДФС – суб’єктів декларування, перелік яких визначено підпунктом 1 пункту 5 Порядку;

– до територіального органу ДФС за місцем проживання (податковою адресою) суб’єкта декларування інших суб’єктів декларування.

Одночасно інформуємо, що адреси територіальних державних податкових інспекцій головних управлінь ДФС в областях та м. Києві розміщено на веб-порталі ДФС (www.sfs.gov.ua).

Адреси територіальних органів ГУ ДФС у Полтавській області розміщено на веб-порталі ГУ ДФС у Полтавській області за посиланням: http://poltava.sfs.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/teritorialni-organi/.

Відділ організації роботи Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту