Ви тут:
Відео Головне Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували громадський рух “Твоя вулиця – твоя назва” (ВІДЕО)

DSC_0064

У Полтаві розпочав свою діяльність громадський рух “Твоя вулиця — твоя назва”. Громадську ініціативу презентував депутат міської ради, голова фонду “Полтавська родина” Андрій Матковський під час брифінгу у Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка.

Головна мета проекту — надати полтавцям можливість самостійно визначити назву вулиці, на якій живуть. Протягом квітня у Полтаві будуть розміщені пункти дорадчого голосування, де мешканці вулиць, що підлягають перейменуванню, зможуть проголосувати за той чи інший варіант, або ж внести власну пропозицію. До речі, перед голосуванням перевірятимуть місце реєстрації. Варіанти назв центральних вулиць міста обиратимуть усі полтавці. Також проведуть соціологічне дослідження.

Після запланованих заходів Андрій Матковський звернеться до голови Полтавської ОДА Валерія Головка з пропозциціями містян. Адже до 21 травня очільник ОДА має визначити нові назви вулиць.

Андрій Матковський наголосив, що такі заходи, можливо, й не на часі. Але є Закон України, який треба виконувати. Тож жителі міста мають визначитися із назвами вулиць, де проживають.

“Ми — не ініціатори перейменування, але якщо не проведемо опитування людей і не визначимося з назвами вже зараз, це зроблять без нас. Тому ми презентуємо цю громадську ініціативу. Саме люди повинні вирішувати, яку назву має носити та чи інша вулиця. Вважаю, що 98 відсотків нових назв вулиць мають бути нейтральними, не прив’язаними до епох та відомих імен”, – зазначив Андрій Матковський.

До речі, фонд “Полтавська родина профінансує усі заходи, пов’язазні з проведенням дорадчого опитування щодо перейменування вулиць, яких у Полтаві — 117.

Детальніше у ВІДЕО

Перейти до вмісту