Ви тут:
Головне Культура Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині планують створити меморіальний комплекс навколо могили болгарського царя

На Полтавщині планують створити масштабний меморіальний комплекс навколо могили болгарського царя  Кубрата. Про це йшлося під час зустрічі голови Полтавської ОДА Валерія Головка із делегацією Посольсьтва Республіки Болгарія в Україні. Також обговорили співпрацю між Полтавою та болгарським містом Велико-Тирново.

Валерій Головко наголосив, що Полтавщина намагається розширити співробітництво. У рамках реалізації проекту по відновленню історичної спадщини Полтавщини очільник ОДА дав доручення розробити комплекс заходів для відновлення пам’ятного знаку, кошти для його відбудови виділить міжнародний благодійний фонд “Хан Кубрат”.

“Також ми плануємо розробити дорожню карту співпраці між муніципалітетами, безпосередньо, у форматі малого та середнього бізнесу. Сьогодні полтавці зацікавлені у нових ринках збуту власної продукції. Ми хочемо співпрацювати не лише в економічній сфері, а й культурній. Наше завдання — зробити Полтавщину привабливим туристичним центром України. Також маємо на меті розширити список болгарських міст-побратимів”, – наголосив Валерій Головко.

Посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Мінчев переконаний, що співпраця Полтави та Велико-Тирново буде довготривалою та перспективною. Адже Болгарія має корисний досвід, зокрема ведення малого та середнього бізнесу за правилами ЄС та приєднання країни до ЄС (що та як потрібно зробити, щоб уникнути помилок).

“Наше головне завдання — розширити співробітництво між болгарськими та українськими містами. Уже активно співпрацюємо з Одеською, Миколаївською, Херсонською, Харківською областями. Також докладаємо максимум зусиль, аби між Полтавою та Велико-Тирново розвивати дружні відносини. Тим більше, нас пов’язує історія: поблизу с. Мала Перещепина Новосанжарського знаходиться могила болгарського царя. Ми хочемо створити меморіальний комплекс навколо поховання. Також прагнемо розвивати й економічні відносини, зокрема полтавська продукція буде представлена на європейському ринку, можливе інвестування магого та середнього бізнесу. Загалом плануємо розвивати зв’язки у різних сферах, зокрема спорту, освіти, культури, економіки, туризму”, – розповів Красімір Мінчев.

Валерій Головко дав доручення посприяти представленню малого та середнього бізнесу Болгарії на цьогорічному Сорочинському ярмарку.

Перейти до вмісту