Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

На Миргородщині учень прийшов до школи з пістолетом

PM993image002
фото: pl.npu.gov.ua

Повідомлення про те, що один з учнів 3-го класу Миргородської сільської школи приніс на уроки пістолет надійшло до Миргородського відділу поліції від класного керівника. За повідомленням правоохоронців на місце події негайно виїхала група швидкого реагування спільно з місцевими оперативниками.

Правоохоронцям восьмирічний школяр пояснив, що подарований старшим братом пістолет взяв з собою до школи, щоб похизуватись перед друзями.

26-річний брат школяра та власник пістолету зізнався, що придбав зброю в Донецьку, де працював близько 5-ти років тому.

Знаючи, що пістолет пневматичної дії і перебуває в несправному стані, чоловік вирішив подарувати зброю молодшому брату, при цьому категорично заборонив брати з собою до школи.

Пістолет поліцейські вилучили та направили на експертизу. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю).

Сергій Куліш, начальник сектору ювенальної превенції Миргородського відділу поліції розповідає:

«Своєчасне втручання поліцейських дозволило уникнути травмування дітей внаслідок необережного поводження з небезпечним предметом і в найкоротші строки відновити безпечний навчальний процес».

Наразі правоохоронці продовжують комплекс першочергових слідчихзаходів, за результатами яких вказана подія отримає правову оцінку.

Перейти до вмісту