Ви тут:
Відео Головне Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина Фотогалерея 

Етно-хутори, майстер-класи, експозиції волонтерів та атовців — як святкували Масляну у Кременчуці (ФОТО, ВІДЕО)

Учора кременчужани прощалися із Масляною. На площу Незалежності цього дня, незважаючи на дощову погоду, прийшло багато людей. На гостей і мешканців міста тут чекали цікаві етно-хутори.

На хуторі «Масляному» можна було поласувати смачними млинцями та скуштувати українські страви, трав’яний чай.

Найбільшою ж популярністю цього дня серед кременчужан користувався «Ковальський хутір», присутні із задоволенням спостерігали, як ковалі виготовляли підкови та інші «штучки». Кременчуцькі ковалі також пропонували своїм гостям кашу з сокири, гарячі млинці з горна, чай із самовару на дровах та багато іншого.

На хуторі «Козацькому» кременчужан чекали справжні козаки та козачки, з якими присутні із задоволенням влаштовували фотосесії біля козацьких гармат.

У «Гончарній хатинці» для учасників заходу проводили майстер–класи та виставки-продажі гончарних виробів.

Свою експозицію на святі представили і волонтери та учасники АТО.

“Я волонтер і ми разом із хлопцями-атовцями вирішили на Масляну показати місту, що таке війна. Так як музей у нас зараз не працює, експозицію про АТО показати не можливо, а те, що розповідають з екранів телевізорів не завжди відповідає дійсності. Тому ми вирішили зробити відповідну експозицію. Також паралельно ми проводимо збір коштів для поранених бійців АТО, які лікуються, усі гроші підуть на їхні потреби”, – розповіла волонтер Іра Митрофанова.

Серед представленого: відстріляні гільзи, бронежилети, а також малюнки бійців АТО.

“Я родом із Запоріжжя, зараз живу у Кременчуці. Демобілізований. Служив у 80 бригаді, потім ми стали 81 десантно-штурмовою бригадою 122 батальйону, обороняли Донецький аеропорт. Я взагалі раніше не малював, лежав в госпіталі, а там проходить арт-терапія, запропонували сходити, мені сподобалося, тепер відвідую тренінги у вільний час. Вони відволікають, і це добре. Вирішив взяти участь у сьогоднішньому ярмарку для того, аби допомогти пораненим хлопцям”, – зазначив Артем.

Також для прихильників мистецтва на площі Незалежності облаштували інші хуторні зони – «Кременчуцькі майстри», «Ляльковий театр» та хутір «Країна казок». Маленьким гостям свята майстрині допомагали робити ляльок із соломи. Святковий настрій всім присутнім створювали кращі творчі колективи міських палаців культури.

Завершилося свято традиційним спалюванням опудала, що символізує зиму.

Перейти до вмісту