Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Адвокати Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на захисті прав та законних інтересів своїх клієнтів

безоплЩе в жовтні 2012 року розпочались судові тяганини громадянки Г., відколи вона дізналась, що її незаконно позбавлено права на спадкове майно, а це ні багато, ні мало – 1/2 квартири в місті Полтаві.

Так склалось, що на час відкриття спадщини громадянка Г. відбувала покарання в колонії та не мала змоги звернутись до нотаріальної контори в шестимісячний строк з заявою про прийняття спадщини за законом після смерті свого дідуся. Свідоцтво про право на спадщину отримала її тітка (донька спадкодавця) і в 2013 році розпорядилась спадковим майном на власний розсуд, зокрема продала іншим особам, не дивлячись що в 2012 році на квартиру накладено арешт.

Громадянка Г. в 2012 році звернулась до суду з позовом про визнання недійсним свідоцтва про спадщину за законом, визнання недійсним договору купівлі-продажу, визнання свідоцтва про право власності на ½ частину спірної квартири недійсним, визнання за громадянкою Г. права власності на ½ майна в порядку спадкування за законом та витребування з незаконного володіння майна

Проте лише після звернення громадянки Г. наприкінці 2015 року до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги і чималим зусиллям призначеного адвоката Пожидаєва Владислава, вона змогла захистити та відновити свої порушені права.

Рішенням районного суду м. Полтави від 04 листопада 2015 року в задоволенні позовних вимог громадянки Г. було відмовлено.

Проте, апеляційним судом Полтавської області 2 лютого 2016 року було скасоване вказане рішення та ухвалено нове – про часткове задоволення позовних вимог громадянки Г. Зокрема апеляційний суд вирішив визнати частково недійсним свідоцтво про право на спадщину за законом, визнати за громадянкою Г. право власності на ½ частину спірної квартири та витребувати у власність громадянки Г. зазначену частину квартиру.

Хоч справа за більш ніж три роки стала досить заплутаною, адвокат завдяки своєму професіоналізму досяг позитивних результатів для своєї клієнтки.

Перейти до вмісту