Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вихованці Кременчуцької виховної колонії вивчали поради для майбутніх татусів

Сьогодні з вихованцями Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області провели психологічний тренінг «Поради для майбутніх тат».

Практичне заняття провели з метою формування ціннісно-смислових орієнтирів в сімейних взаємовідносинах, розширення знань юнаків про ефективні методи виховання дітей, формування відповідальності і взаємопідтримки чоловіка і жінки.

В рамках тренінгу переглянули відеофільм «Папи про виховання дітей. Найкращі поради», «10 головних правил спілкування з дітьми». Кожний із юнаків висловив своє бачення майбутнього батьківства, пояснив, як особисто розуміє свої обов’язки при народженні дитини, які найбільш прийнятні форми виховання, як правильно вирішувати побутові справи.

Цікавою і креативною видалася ігрова вправа «Неправильних порад» письменника Григорія Остера. Хлопці переосмислили представлені поради та розробили соціально прийнятні правила поведінки з дітьми. Дане завдання було проведено в трьох командах, кожна з яких презентувала та захищала своє бачення батьківства.

Вихованці висловили свої думки та погляди щодо моральних і економічних чинників, в яких повинна народжуватися і виховуватися дитина, щодо особистісних якостей самих батьків та їх гармонійних взаємовідносин. Власні написані думки розмістили на проміннях сонечка.

Хлопці зрозуміли, що для того, щоб стати гарними батьками, потрібно не тільки знати методи виховання і миролюбної взаємодії з дітьми, але й самим вдосконалювати батьківські вміння і навички, розвивати кращі особистісні якості.

Прес-служба управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області

Перейти до вмісту