Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Волонтери ініціативи iGov підписали меморандум про співпрацю з керівництвом Полтавської ОДА

DSC_0121

Волонтерська група по впровадженню порталу онлайн-послуг iGov у Полтаві підписала меморандум по співпрацю з керівництвом Полтавської ОДА.

Підписанню передувала зустріч представниці даної волонтерської групи Альони Гончаренко і першого заступника Полтавської ОДА Андрія Пісоцького минулого тижня. Вони обговорили перспективу впровадження порталу iGov для послуг населенню, які можуть надавати структури Полтавської облдержадміністрації.

Портал iGov це некомерційний проект, який створено для боротьби з корупцією в сфері надання державних послуг громадянам та бізнесу, а також покращення взаємодії держави з громадянами. На даний момент на сайті онлайн доступно 230 послуг, скоро з’являться 38, ще 741 перебувають у роботі.

DSC_0142

Представниками зі сторони волонтерської групи була Альона Гончаренко та Юлія Городчаніна, з боку керівництва ОДА — Андрій Пісоцький.

Перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький переконаний, що даний сервіс допоможе облдержадміністрації краще обслуговувати мешканців Полтавщини:

  • Перехід державних послуг в онлайн — це загальноукраїнська тенденція. І ми радо долучаємося до цього процесу. Переконаний, що старт роботи цього порталу на Полтавщині полегшить життя громадянам, яким необхідні певні послуги від держави, так і чиновникам, для яких зменшиться кількість паперової роботи. Дуже приємно, що в Полтаві є така активна молодь, яка готова конструктивно працювати для зміни країни.

Волонтер даної ініціативи у Полтаві Альона Гончаренко, яка разом з групою працює запровадженням порталу онлайн-послуг, впевнена в успішності iGov на Полтавщині:

  • Підписання меморандуму дозволить у найкоротші терміни впровадити в Полтаві та на території області доступні сервіси електронних державних послуг. Завдяки їх інтеграції в мережу Інтернет забезпечуватиметься прозорість діяльності органів, що надають різноманітні адміністративні послуги, значно підвищиться їх якість та швидкість, і, головною перевагою є те, що все це буде в онлайн-режимі. Полтавська область виходить на якісно новий рівень надання державних послуг. Ініціативні групи iGov вже активно працюють в Лубнах та Миргороді.

Варто зазначити, що підписання даного документу не означає, що з завтрашнього дня полтавці зможуть користуватися порталом iGov для економії свого часу та зусиль. Тепер Полтавська ОДА разом з волонтерської групою визначать найпопулярніші у населення області послуги і працюватиме над їх якнайшвидшим впровадженням.

Також досить велика частина роботи по впровадженню сервісу — навчання чиновників, які працюватимуть через iGov і їхнє керівництво, яке контролюватиме якісне виконання роботи.

Нагадаємо, що на рівні міста волонтери також активно адвокатують дану ініціативу. Петиція за впровадження iGov у Полтаві зібрала 250 необхідних голосів на сайті міськради і обов’язкова до розгляду.

Прес-служба Полтавської ОДА

Перейти до вмісту