Ви тут:
Відео Головне Конференції Полтавщина прес-конференція прес-онлайн-конференція Суспільство 

У Полтаві презентували Положення про проведення конкурсу на заміщення посади директора комунального підприємства (ВІДЕО)

DSC_0024

Голова робочої групи, депутат Полтавської обласної ради Валерій Прядко та кандидат юридичних наук, автор Андрій Олефір презентували Положення про проведення конкурсного відбору кандидата на заміщення вакантної посади керівника (директора) комунального підприємства, установи, організації спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Полтавщини на прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”.

Відповідне Положення робоча група розробляла понад півтора місяці. Аналогів йому в Україні поки що немає. Один із головних принципів — прозорість. Усі рішення Конкурсної комісії, яка буде постійно діючою, публікуватимуть на сайті обласної ради. Конкурсну комісію формуватимуть на базі відповідного департаменту. До її складу входить 9 осіб: 2 представники ОДА, 2 – облради, 2 — від громадськості й три депутати.

“Полтавщина — єдина область в Україні, яка впроваджує відкритий конкурсний відбір”, – зазначив Валерій Прядко.

“Один із головних критеріїв конкурсного відбору на посаду керівника — якісний бізнес-план розвитку підприємства, який кандидат має підготувати на три роки. У такий спосіб можна контролювати роботу призначеного директора. Щодо вимог до кандидата, то це має бути менеджер, фахівець у галузі економіки та правознавства. За основу ми взяли вимоги законодавства “Державний класифікатор професій”, – додав Андрій Олефір.

Валерій Прядко вже зробив подання голові обласної ради, щоб на постійних комісіях депутати розглянули Положення й на черговій сесії облради затвердили його.

Перейти до вмісту