Ви тут:
PROвсе 

ТОП голівудских зірок з України

28 лютого відбудеться 88-ма церемонія “Оскар”. Ведучим шоу назначений популярний американський комік Кріс Рок. Україну на церемонії представлятиме стрічка “Зима у вогні” про протести на Майдані в Києві – вона у списку головних номінантів на премію “Оскар”.

Вперше в історії український фільм отримав можливість завоювати найпрестижнішу кінонагороду.

Корупція.Стар зібрала список з 7-ми супер-зірок Голівуду, які походять із України:

Джек Паланс

677243_1_w_590

Здобув визнання як актор жанру вестернів, проте нагороду Академії Кіномистецтва США “Оскар” отримав 1992 року за комічну роль в фільмі “Міські Піжони”. Був також лауреатом кінопремій “Золотий глобус” і “Еммі”.

Мало хто знає, що цей “ковбой” також має українське походження. Народився в родині українських емігрантів Володимира Палагнюка та Ганни Граміяк. Батько його був родом із села Іване-Золоте на Тернопільщині, мати зі Львова. Батько майбутнього кіноактора працював шахтарем і помер через рак легенів.

Син емігрантів, Палагнюк брав активну участь в українському еміграційному житті Америки. На фестивалі російських фільмів у Голлівуді Джек Паланс відмовився від звання “народний артист Росії”.

“Я — українець, а не росіянин”, — заявив він, протестуючи у такий спосіб проти українофобського російського кінофільму “72 метри”, знятого теж українцем за походженням В. Хотиненком.

Мрією його життя, як зізнався актор, гостюючи в Києві, була роль Тараса Бульби. Її, як відомо, пощастило зіграти Юлові Бріннеру – американському акторові російсько-українського походження.

Міла Йовович

677243_2_w_590

Народилася 17 грудня 1975 року у Києві, у родині сербського лікаря-педіатра Богдана Йововича та російської актриси Галини Логінової.

Перші п’ять років провела в Україні, звідки їздила до батька в Лондон, де була його приватна клініка, — а 1980 року з батьками емігрувала до міста Сакраменто, США. Вищої освіти не здобула, але кар’єру моделі почала дуже рано — в одинадцять років.
Фільми за її участю: “Злиття двох місяців”, “П’ятий елемент” разом з Брюсом Віллісом у фільмі Люка Бессона.

Едвард Дмитрик

677243_3_w_590

Едвард Дмитрик народився у Гранд-Форкс, Канада, син бідних українських емігрантів з села Буряківка на Тернопільщині. Згодом його сім’я переїхала у Сан-Франциско, Каліфорнія. Після смерті матері батько, Майкл Дмитрик, одружився вдруге. У Сан-Франциско хлопчик навчався у місцевій школі та зацікавився у кіноіндустрії.

Навчався у Каліфорнійському інституті технології.

Свою кар’єру кінодіяча Дмитрик починав розсильним у кіностудії “Парамаунт”. У 1935 році майбутній режисер зняв свою першу кінострічку — фільм “Яструб”. За наступні 8 років було знято 23 фільми.

Міла Куніс

677243_4_w_590

Народилася 14 серпня 1983 в Чернівцях в єврейській сім’ї. Батько, Марк Борисович, в Україні працював інженером-механіком на чернівецькому заводі “Легмаш”, відтак у Штатах став таксистом; мати Ельвіра раніше працювала вчителем фізики, а потім — директором аптеки. В Міли є старший брат Михайло.

Про СРСР, Україну та Чернівці зокрема Міла Куніс відгукується вкрай негативно.

“Коли я вчилася в школі, можна було побачити антисемітські знаки… Одна з моїх подруг, що виросла в Росії, була в другому класі. Одного дня вона прийшла додому з плачем. Її мати запитала, чому, а вона розказала, що на спинці її стільця була свастика… Це країна, яка відкрито тебе не бажає”.

Згадуючи Чернівці, де вона жила в дитинстві, акторка зауважила: “Це не було зовсім село. В нас був кінотеатр. Вулиці були асфальтовані. У нас була нормальна школа”.
Міла також розповідала, що нібито “в дитинстві мусила приховувати, що вона єврейка”. Також в телефонному інтерв’ю в 2014 для “The Star-Ledger” вона заявила, що не бажає, щоб хто-небудь асоціював її з Україною: “тільки тому, що я жила там до семи років не означає, що я ідентифікую себе з нею”.

У 1991 році її родина емігрувала з України й оселилася у Лос-Анджелесі. У свій другий день в Лос-Анджелесі Міла була зарахована у початкову школу Роузвуд, не знаючи ані слова англійською.

“У мене витіснились з голови спогади про другий клас, — розповідала вона. — Я мало що пам’ятаю, але мама говорила, що я кожного дня поверталася додому в сльозах. Це не було травмуючим досвідом, це було просто шоком… Я не розуміла культуру, я не розуміла людей, я не розуміла мову. У своєму есе при вступі до коледжу я описала це так: “уявіть, що в сім років ви раптом стали глухі та сліпі”. Приблизно так я і почувалася, коли переїхала до Штатів”.

Алла Корот

677243_5_w_590

Популярна в США і актриса Алла Корот народилась в Одесі 1970 року. Вона прославилась завдяки телесеріалу “Всі мої діти”. В 17 років здобула титул “Міс підлітків Каліфорнія”, а для старту обрала відомий еротичний серіал “Щоденник червоної туфельки”.

Сільвестр Сталлоне

677243_6_w_590

Прабабуся Сільвестра походила із заможної єврейської родини Одеси — Лейбовичів. Вони володіли ткацькими фабриками, мали будинки в центрі міста.

У США родина змінила прізвище на Лейбофіш. У середині 1980-х мати Сільвестра зацікавилась походженням і з допомогою Михайла Горбачова, для якого склала персональний гороскоп, відшукала родину в Одесі. Нині у місті родич Сталлоне має успішний бізнес.

Сам Сільвестер Сталлоне 7 серпня 2010 року вперше відвідав Україну.

Дастін Хоффман

677243_7_w_590

Походить з сім’ї євреїв ашкеназі імігрантів з України, а саме з Києва по батькові і Румунії по матері. Після розстрілу більшовиками на очах дітей бабці й діда, у 1920-х роках батьки емігрували до США.

Перейти до вмісту