Ви тут:
Головне Захисник України Полтавщина прес-конференція прес-онлайн-конференція Суспільство ТОП-новина 

Полтавців запрошують служити за контрактом до військових частин області

DSC_0037111111

Про комплектування військовослужбовців на службу за контрактом до ЗСУ, зокрема військових частин області, йшлося на прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вадима Штефана, заступника начальника відділу Полтавського обласного військового комісаріату Едуарда Бородая та представників військових частин Полтавщини.

До Збройних сил України із Полтавщини за І-ий квартал планують відправити не менше ніж 670 чоловік. Дещо змінили вимоги до підходу на кадрову службу, наголосив заступник військового комісара по роботі з особовим складом та громадськістю підполковник Едуард Бородай.

“Перш за все, усіх охочих відправлятимуть двічі на місяць на перепідготовку до військових навчальних центрів. Після – до військових частин для подальшого проходження служби. По друге, необхідно пройти трирівневу систему медкомісії та психологічно-професійний відбір: перевірка фізичної підготовки, документів, бесіда та психодіагностичні тести”, – розповів Едуард Бородай.

На 6 місяців мають право підписати контракт учасники АТО й ті, хто пройшов строкову військову службу, на 3 роки — рядові, на 5 років — сержантський склад.

Є два види служби за контрактом: звернутися до військкомату чи до військової частини, або йти на навчання до військового коледжу.

Зокрема на Полтавщині у Військовому коледжі сержантського складу можна проходити службу за контрактом на посадах сержантського та старшинського складу у ЗСУ.

“У коледжі протягом двох років можна здобути вищу освіту за спеціальностями “Комп’ютерні науки та інформаційні технології” та “Телекомунікації та радіотехніка”. Навчальний заклад забезпечує гуртожитком, обмундируванням та харчуванням, – розповів начальник Військового коледжу сержантського складу Кирило Злобін.

Про нову військову частину у Полтаві – бригаду армійської авіації сухопутних військкомату – розповів в. о. заступника командира 18-ої окремої бригади армійської авіації по роботі з особовим складом Петро Вишневський.

“Це нова військова частина, сформована на базі 215-ої авіаційної комендатури 30 березня минулого року. Зараз ми перебуваємо на етапі формування, планується надходження нової військової техніки. На контрактну службу запрошуємо стрільців, кулеметників, гранатометників, командирів відділень, водіїв, механіків та авіаційних механіків, техніків”, – додав він.


Також на прес-конференції презентували 179-ий об’єднаний навчально-тренувальний центр військ зв’язку ЗСУ, Миргородську гвардійську Галацьку орденів червоного Прапору та Кутузова ІІІ ступеню бригаду тактичної авіації, Центральну базу зберігання радіохімічних бактеорологічного майна смт Селещина Машівського району.

Перейти до вмісту