Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавський центр зайнятості розшукує неактивних переселенців для працевлаштування

DSC_0056

На сьогодні на Полтавщині перебуває 30,6 тисяч переселенців з Донбасу, з них 12,5 тисяч – пенсіонери, що отримують виплати з резервів регіону, півтори тисячі інвалідів та 10 тисяч працездатних людей – половина з них ще потребує працевлаштування.

Про це, зокрема, зазначив заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло Олег Пругло на прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”. Найбільші проблеми у вимушено переміщених осіб (ВПО) – з житлом і роботою, проте влада всіляко допомагає їм вирішити ці проблеми, надає матеріальну допомогу ВПО, фінансову компенсацію та організує влаштоввання до навчальних закладів. Півмільйона з обласного бюджету виділили найбільш нужденним переселенцям.

“Безумовно, це є стресом для людей, навантаження на наші дитсадки, школи, медустанови… Ми намагаємося зробити життя переселенців кращим”, – зазначив Олег Пругло. Усі вчасно отримують гарантовані виплати:

Директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва підкреслила, що зараз її центр розшукує пасивних переселенців, які “причаїлися” і не виявляють активність щодо пошуку роботи: “Ми хочемо найти пасивних, розшукуємо і запрошуємо їх до центрів зайнятості”.

Також, за словами Клавдієвої, з десяти переселенців, сім – це жінки. Їм сприяли, щоб не було черг під час реєстрації, оперативно вирішували питання про статус і надання допомоги по безробіттю, проблеми розривання трудових відносин без поїздки до небезпечної зони військових дій, тощо.  На сьогодні 904 ВПО працевлаштували, 1200 знайшли через Центр тимчасову роботу.


16 переселенців отримали грантову підтримку на 2 млн грн.  Про те як Полтавщина виграла грант ПРООН з працевлаштування переселенців “Полтавщина для ВПО” розповів Дмитро Орлов, заступник директора Департаменту економічного розвитку Полтавської ОДА:

Перейти до вмісту